ZLOĆUDAN TUMOR SE POJAVIO NA DOJCI: Lea Kiš progovorila o borbi koja je usledila nakon gubitka bebe!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 16:30

ZLOĆUDAN TUMOR SE POJAVIO NA DOJCI: Lea Kiš progovorila o borbi koja je usledila nakon gubitka bebe!

Malo ko je znao za ovu stranu priče...

Jedno od najpopularnijih TV lica današnjice Lea Kiš, prepoznatljiva je po svom osmehu koji je postao njen zaštitni znak. No, malo ko zna da iza tog osmeha krije bolnu prošlost i borbu za potomstvo koju je vodila. Kako se u medijima navodi, trebalo je da se porodi po drugi put za vreme bombardovanja i pored kćerke Sare Mie Jokić dobije i drugo dete.

Nikada do sada nije navodila da je doživela kliničku smrt >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to čak dva puta, te se suočila sa tumorom, ali je odlučila da sve podeli sa javnošću i svojim primerom ohrabri sve koji vode slične bitke, da ipak nisu sami i da će uspeti uz snagu volje sve da preguraju.

- Izgubila sam bebu i posle toga nisam ponovo mogla da dobijem dete. Na svu sreću, pre toga sam rodila živu i zdravu Saru Miu, koja sada ima dvadeset sedam godina, preponosna sam na nju. Prebrodite vi to, ali posle toga dolaze i depresije i suočavanja sa drugim stvarima, i previše se usmerite na to jedno dete i postanete i posesivan roditelj. To je bio početak trudnoće, dva puta sam bila klinički mrtva i posle toga sam imala mnoštvo operacija. Sećam se da sam osetila jak bol na pijaci, Saru sam držala za jednu ruku, tu mi je bio auto i shvatila sam da se nešto dešava. Uspela sam da se dovezem do bolnice i posle toga se ničega ne sećam. Dete sam predala medicinskoj sestri i tada nastaje mrak. Sledeća scena koje se sećam jeste buđenje, Sara je bila tu, suprug takođe. Teška operacija, znala sam da od bebe nema ništa. Trudnoća mi je oštetila aortu u stomaku, imali su petnaest minuta da me spasu - prisetila se Lea, a potom nastavila da govori ostatak priče.

- Sirene, traume, strah da li će klinika biti bombardovana, mogućnost da li ću moći da prenoćim, jer u državnu kliniku ne mogu da me prebace. Ako si majka, moraš da preživiš, ne možeš da potoneš jer imaš dete koje ima tri godine i neće moći da se izvuče bez tebe. To je bila zvezda vodilja u tako teškoj situaciji koju sam imala i čak posle prvog dana, posle teške operacije. Otišla sam na kućnu negu i sve sam izgurala. Podigla sam se posle tri meseca na noge. Na mene je uticao i tragičan događaj o kojem nisam mogla u tom trenutku da razmišljam, a to je gubitak mojih šesnaest kolega na RTS-u. Ceo taj radni period ostavio je tako loše i teško sećanje za mene. Kada merite kroz šta su prošle njihove porodice, gubitak nerođenog deteta je manji - istakla je voditeljka, koju je tek čekao težak period suočavanja, ali i novih zdravstvenih problema.

Dve ili tri godine nakon gubitka bebe, desile su se razne hormonske promene, te je taj tumor na dojci bio sasvim normalan sled okolnosti, koji sam hvala Bogu na vreme rešila. Nije bio dobroćudan, moralo je odmah da se reaguje. Uložila sam napor da ne opteretim okolinu. Moja okolina nije mogla da dobije nijedan signal da sam uplašena. Prebrodila sam to bez problema i sedam dana nakon operacije sam bila na poslu.  Imala sam zaista sjajnu prijateljicu koja je psihoterapeut, tada smo dosta vremena posvetile mom stanju. Krenula sam da se suočavam sa svim čega se bojim i krenula sam da treniram. Disciplina, trening i suočavanje su jedini načini da izađete iz tog lavirinta - objasnila je Lea za Blic, a poraz nije bio opcija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.