ZBUNJENA I SMERNA: Snimak Zorice Brunclik s početka karijere - evo kako je pevačica govorila i koliko se promenila

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 09:10

ZBUNJENA I SMERNA: Snimak Zorice Brunclik s početka karijere - evo kako je pevačica govorila i koliko se promenila

Potpuno druga osoba!

Pevačica Zorica Brunclik više od pet decenija vlada našom muzičkom scenom.  Na svojim počecima ova pozata dama je izgledala sasvim drugačije i nije se sasvim dobro snalazila tokom televizijskih gostovanja što potvrđuje snimak koji kruži društvenim mrežama.

Zorica je govorila o prezentovanju pevačice na javnoj sceni, te o tome kako jedna javna osoba treba da izgleda. Interesantno je da je ovo jedan od retkih snimaka Brunclikove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre ere njene prepoznatljive pink boje kose.

- Ja lično mislim da je izgled vrlo važan i da je on uporedo s muzikom vrlo bitan. Pojava koja ide s pesmom je vrlo važna. Naime, prva ta selekcija, kao se neko prezentira, on se prvo prezentira muzikom. Vizuelni izgled niko ne zna, zapravo, niko ne zna kako ta osoba izgleda. Kada se to ujedini, kada se ta ličnost pojavi, svi žele da vide nešto lepo. Ne mislim samo na fizički izgled, već na celokupnu pojavu elegantnu, doteranu, sređenu - govorila je Zorica u svom davnom TV gostovanja, a mnogi pratioci su konstatovali da deluje kao da 'kradom' čita odgovor na pitanje i koliko je pevačica 'smerna i zbunjena'.

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

Današnja publika percipira pevačicu na sasvim drugačiji način. Zoričina televizijska gostovanja su i te kako energičnija, humorističnija i zabavnija.

- Ukoliko stavimo 50 poznatih ljudi, i mene među njima, čak i onaj ko ne vidi dobro iz daleka će da kaže "a ono je Zorica među njima". Da sada stavimo bilbord i na njemu samo pramen moje kose na beloj pozadini, niko ne bi pomislio da je to reklama za farbu za kosu, nego bi rekli "Ovo Zorica Brunclik nešto reklamira" - istakla je nedavno folk diva.

Brunclikova je dobitnica brojnih muzičkih nagrada, a zanimljivo je to da je Josipu Brozu Titu pevala čak 16 puta.

- Krenula sam da pevam i vidim ga kako, onim crvenim tepihom, ide pravo prema meni. Da smo mogli svi da se povučemo negde, ali bio je zid. Sad zatečeni, ceo taj orkestar, i on prilazi meni i pruža mi ruku da se upoznamo. Ima li potrebe da kažem da posle tri dana nisam prala ruke? Inače sam levoruka tako da nije bilo potrebe da je koristim (smeh). Pozdravili smo se i on mi je rekao: "Da li Vi imate neku svoju pesmu?", kažem: "Da", on: "Nemojte više da mi pevate, koga god dovedu od mladih pevača koji umeju da pevaju, svi mi pevaju "Berem grožđe, biram tamjaniku" i sve neke izvorne. Ako imate, otpevajte mi. Kako se zove pesma?", kažem: "Ne daj da nas rastave" i otpevala sam mu tu pesmu - otkrila je svojevremeno popularna pevačica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.