ZBOG ČEGA SE ZAPRAVO ZAMONAŠIO nekadašnji roker i glumac? Sećate ga se iz Kanda, Kodže i Nebojše, ali i iz Otvorenih vrata...

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 19:46

ZBOG ČEGA SE ZAPRAVO ZAMONAŠIO nekadašnji roker i glumac? Sećate ga se iz Kanda, Kodže i Nebojše, ali i iz Otvorenih vrata...

Ponekad su zaista čudni putevi Gospodnji

Glumac Rastko Lupulović, sredinom devedesetih član benda "Kanda, Kodža i Nebojša", oduševio je publiku u "Otvorenim vratima", osvojio je prestižnu nagradu na "Sterijinom pozorju" i na vrhuncu popularnosti, 1996. je odlučio da se zamonaši.

Gledaoci su Lupulovića upoznali kao simpatičnog Milančeta u "Otvorenim vratima", a on je blistavu glumačku karijeru najavio kada je nagrađen priznanjem "Zoran Radmilović".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Međutim, glumac i gitarista benda "Kanda, Kodža i Nebojša" je odabrao drugačiji put i mnoge je iznenadio kada se krajem 1996. zamonašio u manastiru Visoki Dečani.

- Osećam se zasićenim i zamernim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija - izjavio je svojevremeno Lupulović.

Rastko, čije je crkveno ime Ilarion, 2013. je postavljen za igumana manastira Draganac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.