YU grupa film i koncert na Zemun festu!

Izvor: Svet plus, 18.Avg.2023, 19:55

YU grupa film i koncert na Zemun festu!

YU grupa film i koncert na tradicionalnom Zemun festu koji se održava od 23. do 27. avgusta na tri lokacije u srcu jednog od najlepših delova grada! Ulaz za sve posetioce je besplatan, dobrodošli!

Tradicionalni beogradski letnji festival Zemun Fest i ove godine održaće se od 23. do 27. avgusta na tri lokacije u srcu jednog od najlepših delova grada. Na samom kraju avgusta, Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog street market-a i tri koncerta >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << muzičkih velikana, Partibrejkersa, Van Gogh i YU Grupa .

Ovo izdanje Zemun Festa biće u znaku legendarnih Zemunaca – YU Grupe, koji su obeležili istoriju jugoslovenskog rokenrola, ali i istoriju ovog kraja Beograda. Publika Zemun Festa imaće priliku da 24. avgusta uživa u projekciji filma “YU grupa – Trenutak sna” reditelja Darka Lungulova:

"Ovo nije uobičajeni muzički dokumentarac, ovo je intiman pogled na to šta znači biti legendarni bend,  i biti porodica. Pratili smo članove YU grupe na koncertima, probama, snimali intimne trenutke, intervjue, putovali smo snjima, intervjuisali bivše članove benda i članove porodice,  istraživali arhivski materijal. Snimanje filma počelo je još decembra 2015. koncertom u Hali Sportova, kojim je legendarna grupa obeležila 45 godina postojanja, a završeno je fantastičnim koncertom na Tašmajdanu gde su obeležili više od pola veka rokenrola.

Film YU Grupa - trenutak sna je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali i priča o porodici. Film prati trojicu braće Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom. Priča se prepliće između sudbine zemlje, sudbine grupe i porodice. Ovo je intiman pogled na to šta znači biti zajedno u bendu, ostati zajedno, boriti se i izboriti i šta znači biti deo istorije. U ovaj jedinstven film, sniman sedam godina, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje.“
- izjavio je reditelj Darko Lungulov

Dragi i Žika Jelić ne kriju zadovoljstvo što će imati priliku da sviraju u svom Zemunu i što će se na festivalu, pod vedrim nebom, i prikazati i film o njima:

"U Zemunu smo stasavali, dobili ime, Zemun i Dunav neizbežni su za nas, u Zemunu živimo, stvaramo, vežbamo... Radujemo se i filmskoj projekciji i koncertu, čekamo vas sa zadovoljstvom, mi smo uvek spremni, mi živimo rokenrol!“ izjavili su Jelići.

YU grupa će na glavnoj bini na Zemunskom keju 27. avgusta zatvoriti festival, na kome će prethodno svirati 24. avgusta sastav Red danger, 25. avgusta Partibrejkers i 26. avgusta grupa Van Gog.

Ulaz za sve posetioce je besplatan!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.