Vrhunska pita sa karamelom i orasima! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 04.Dec.2022, 21:05

Vrhunska pita sa karamelom i orasima! (RECEPT)

Vrhunska pita sa karamelom i orasima je izvrsna poslastica koja se jednostavno priprema. Potrebno vam je lisnato testo, tako da ne morate ništa mesiti.

Potrebno za pitu s karamelom i orasima:

blok lisnatog testa

šolja smeđeg šećera

četvrt šolje brašna

prstohvat soli

pola šolje mleka

malo ekstrakta vanile

pola šolje slatke pavlake

četiri žumanceta

šolja belog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << šećera


dve kašike maslaca

šolja i po oraha


Priprema: 

Lisnato testo razvaljati, prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje, izbockati viljuškom, pa peći u rerni na 200 stepeni osam minuta.

U međuvremenu u šerpu sa debljim dnom pomešati smeđi šećer, brašno, so, mleko, slatku pavlaku i žumanca.

Mešati na tihoj vatri dok se ne dobije gušća ujednačena smesa, pa skloniti sa ringle i umešati vanilu. Potom u drugu šerpu sipati beli šećer i maslac, pa mešati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje.

Sjediniti obe smese, sipati preko pečene kore, odozgo rasporediti orahe, blago ih utisnuti u karamelu, pa prekriti prianjajućom folijom. Staviti u frižider da odstoji preko noći, te poslužiti.

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.