Voja Brajović dobio nagradu Žan Marolt za najboljeg glumca

Izvor: Svet plus, 03.Jun.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voja Brajović dobio nagradu Žan Marolt za najboljeg glumca

Voja Brajović je dobio nagradu Žan Marolt za najboljeg glumca festivala Dani Jurislava Korenića, koji je održan u Kamernom tetaru 55 u Sarajevu, za ulogu Belog u predstavi "Voz" Kormaka Makartija.

Predstava "Voz" u režiji Voje Brajovića, u kojoj igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović, osvojila je publiku u Beogradu, a na nedavno održanoj regionalnoj turneji postigla je značajan uspeh.

Publika je na Festivalu Malih scena u Rijeci nagradila Voz sa veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << visokom ocenom 4,76. Aplauzi i ovacije su ispratili svako izvođenje, saopštio je Zvezdara teatar.

Predstava ne nudi jednostavne odgovore već podstiče publiku da bude aktivan učesnik, da sama razmišlja i dođe do svojih odgovora.

Radeći na predstavi Voz, Voja Brajović je rekao:  "Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč".

Predstava će biti izvedena 6. i 14. juna u Beogradu. 

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.