Vodič za intiman deo tela: Sve o bradavicama

Izvor: Svet, 11.Avg.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodič za intiman deo tela: Sve o bradavicama

Imamo ih svi, i muškarci i žene. Ali kad se u medijima pojave ženske bradavice, za nekog je to veliko svetogrđe, pa su često predmet cenzurisanja.
Zato i imamo smešne prizore kada na nekom cenzurisanom snimku vidimo krstić ili zvezdicu preko grudi, tamo gde se nalaze bradavice. A svi znamo da su tamo… I svi smo ih već imali u ustima i iz njih sisali mleko…
Inače, žene uglavnom ne vole svoje bradavice jer misle da su premale, prevelike, previše tamne, presvetle… A istina >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << je jedna: bradavice su vrlo različite. Zašiljene, debele, male, ogromne. Kod nekih žene bradavice ostanu okrenute prema unutra, što nikako nije razlog za paniku. Ako ne ranije, posle porođaja će sigurno doći na svoje mesto.
A ovo su najvažnije činjenice u vezi sa bradavicama:
1. One mogu da vas dovedu do orgazma
Pravilnom stimulacijom bradavica, žena može da stigne do vrhunca. Zašto da ne?
2. Postoje 4 vrste bradavica
Normalne, udubljene, ispupčene, prevelike… Kojem tipu vi pripadate?
3. Neki imaju više od dve
Reč je o 6 odsto ljudi na svetu koji na grudima imaju tri i više bradavica.
4. Skoro svi imaju dlačice na njima
Ne brinite, niste jedini kojima smetaju.
5. One mogu da menjaju boju
Neretko postaju tamnije posle trudnoće ili tokom uzimanja kontracepcije, ali ako vas zabrinjava njihova boja, obratite se lekaru.
6. One mogu i da se skroz promene
To uopšte nije dobra vest, jer bi to mogao da bude znak retkog i najagresivnijeg raka dojke, koji kožu čini vrlo osetljivom.
7. One ne liče jedna na drugu
Ama baš niko nema 100 posto simetrične bradavice. Znači, kao što jedna dojka može da bude veća od druge, tako je i sa bradavicama. To je sasvim normalno osim ako je reč o vrlo vidljivim razlikama.
8. Oko njih se nalaze male izbočine
To su žlezde i s njima je sve u redu dok nestaju, pa se opet pojavljuju, i dok ne rastu.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.