Velike ambicije za Beograd: Srbija u rumunskom izdanju Nacionalne geografije

Izvor: Svet, 13.Dec.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike ambicije za Beograd: Srbija u rumunskom izdanju Nacionalne geografije

Pod naslovom “Velike ambicije za Beograd”, u poslednjem broju rumunskog izdanja magazina Nacionalna geografija objavljena je reportaža o Beogradu i Srbiji na 15 strana.
Novinar Katalin Gruiasvoju priču započinje susretom sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, koji mu je u zdanju zgrade Geozavoda predstavio projekat Beograd na vodi. Ilustrovana upečatljivim fotografijama srpske prestonice, reportaža opisuje i preporučuje poznate beogradske atrakcije viđene >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << očima putnika, uz živopisne opise ličnih doživljaja.
Poseban utisak na novinare Nacionalne geografije ostavile su beogradske kafane, i Skadarlija za koju kažu da odiše “posebnom aromom”.
“Čudesni sastojak su sami Srbi, koji izlaze u grupama i posećuju nekoliko mesta za jedno veče. Medjunarodni časopisi takmičili su se u poslednje vreme da pišu u superlativu o noćnom životu Beograda. Beogradjani se provode od kada znaju za sebe, ali tek sada ih je otkrio i ostatak sveta”, poručuje Katalin.
Novinar iz Rumunije je, u pratnji kolege fotoreportera, u Beogradu i Srbiji boravio deset dana početkom jula ove godine. Program posete je, pored centralnih gradskih lokacija, uključivao i obilaske Novog Beograda, Zemuna, Skadarlije, Savamale, Ade Ciganlije, Dvorskog kompleksa, Hrama svetog Save, brojnih muzeja, restorana i barova, saopštila je Turistička organizacija Beograda.
Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.