Vazdušasta pogača sa maslacem! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 15.Sep.2021, 20:50

Vazdušasta pogača sa maslacem! (RECEPT)

Vazdušasta pogača sa maslacem! Ovaj ukus se ne može opisati rečima, najbolje je da je sami napravite i uverite se!

Potrebno:

400 ml svežeg mleka,

3 jaja,

4 kašike kiselog mleka,

4 kašike ulja,

1 kašičica šećera,

1 kašika soli,

1 kocka kvasca,

oko 1 kg brašna,

maslac


Za dekoraciju po želji: 

170 g brašna,

100 ml >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << vode,

70 g skroba


Priprema:

U činijicu staviti oko 100 ml toplog mleka, kvasac i 2 kašike brašna. Sačekati da se aktivira, u međuvremenu umutiti smesu sa jajima. Prosejati brašno, dodati so, napraviti udubljenje, sipati u njega smesu sa jajima, a zatim i aktivirani kvasac.

Zamesiti srednje tvrdo elastično testo. Premazati ga uljem i pokriti činiju folijom. Kada naraste, podelite nadošlo testo na dva jednaka dela, a svaki od njih na još 3. Razviti svaku loptu u malu koru i obilno je premazati maslacem. Staviti 3 kore i uviti u rolat.

Dobijena dva rolata sečemo na krugove. Ređamo ih u pleh, a od ivica formiramo sredinu.

Nakon što ponovo naraste premazati umućenim žumancetom, mlekom i uljem. Peče se na 160 stepeni u zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.