VRTOGLAVA cifra - Evo koliko zarađuje Kristina Radenković za samo jedan dan snimanja na RTS-u

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2023, 00:48

VRTOGLAVA cifra - Evo koliko zarađuje Kristina Radenković za samo jedan dan snimanja na RTS-u

Radenkovićeva osim plate na RTS-u, dobija i naknadu, pa njena zarada na mesečnom nivou iznese i do 15.900 evra za 10 snimajućih dana samo za kviz "Stigni me ako znaš".

Kristina Radenković jedno je od popularnijih TV lica Javnog servisa, a svojevremeno se poteglo pitanje plata zaposlenih na RTS, a njena je posebno iznenadila.

Prema rečima Branka Klanščeka, predsednika Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, voditeljka i više od odličnog privređuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a to je obrazložio u emisiji "Hit tvit".

Kako bi bolje objasnio kako funkcioniše baratnje novcem u ovoj medijskoj kući, on je otkrio da Radio televizija Srbije ima svega tri autorske emisije, dok ostali sadržaj dolazi iz produkcijskih kuća ljudi koji su zvanično zaposleni u Javnom servisu i koji zatim prodaju svoje projekte RTS-u i na taj način uzimaju dodatni novac.

- Recimo voditeljka kviza “Stigni me ako znaš” Kristina Radenković dobija 15.900 evra za 10 snimajućih dana. To je recimo jako zanimljivo jer se to snima na Košutnjaku, u našem studiju, naša je voditeljka, a mi imamo dogovor sa Filmingom da oni to rade, tako da je to potpuno nejasno - kaže predsednik UO i dodaje da kada odete na sajt Filminga vi shvatite da imaju samo jednog zaposlenog:

– Znači isti taj Filming angažuje zaposlene RTS-a da urade to i jedna emisija “Stigni me ako znaš” košta 20.000 evra.

Jedna “Slagalica” koja je najgledanija po epizodi košta 500 evra, dok kviz “Stigni me ako znaš”, a koji i nema baš neku gledanost košta 20.000 evra po epizodi. Isto tako “Ja volim Srbiju”, a na sve to su plus plate voditelja, objašnjava predsednik UO.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.