(VIDEO) FATALNA MIRJANA: Slavujevoj bivšoj posvećena pesma „Zbog jedne divne crne žene“

Izvor: Kurir, 23.Jan.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) FATALNA MIRJANA: Slavujevoj bivšoj posvećena pesma „Zbog jedne divne crne žene“

Čuveni hit Kićo Slabinac napisao posle kraha ljubavne veze s Mirjanom Antonović, sada poznatom po vezi s Miroslav Ilićem, s kojim, kako tvrdi, ima sina Devina.

I dok Srbija u pauzi čitanja ljubavnog romana „Ceca i meneken“ čita scenario sapunice o Miroslavu Iliću i njegovom navodno vanbračnom sinu, majka tog sina Mirjana Antonović ostala je nezasluženo u drugom planu. Da nije bilo nje, ne samo da bi Slavuj iz Mrčajevaca sad spavao mirnim snom već ne bi bila napisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ni jedna od najlepših zabavnih pesama svih vremena. Reč je o evergrinu „Zbog jedne divne crne žene“, koju je upravo u spomen na ljubav s Mirjanom napisao izvođač čuvenog hita Kićo Slabinac!

Jedan od najvećih jugoslovenskih pop hitova nastao je 1972. godine i govori o rastanku. On odlazi avionom iz Amerike, vraća se u domovinu, plače zbog devojke, ona ostaje... A refren kida:

Kićo Slabinac je za hrvatske medije tek pre nekoliko godina otkrio da je pesma autobiografska.

- Odleteo sam u Njujork na turneju i tamo sticajem okolnosti upoznao divnu crnokosu devojku. Zaljubio sam se kao dečak. I kao uvek u našoj profesiji, dolazi ono najteže. Odlazak. Ne znam jesu li to već godine, ili sam po naravi takav, ali u avionu sam strahovito patio. U toj srebrnoj ptici svi su se oduševljavali izlaskom sunca, a ja sam sedeo tužan i sam. Tu sam napisao tekst, a kompozicija mi je polagano sela u uho. U Zagrebu sam je dovršio, a zatim snimio. Postala je tražena jer je iskrena i napisana u jednom dahu - ispričao je tada Slabinac, ali nije otkrio ime fatalne dame.

Međutim, Kurir Stars je saznao da je upravo Mirjana Antonović kriva za Kićino slomljeno srce i za suze svih muškaraca bivše Juge koji su patili za nekom crnom ženom i pili uz pesmu. Gospođi Mirjani smo poslali poruku, ali nije nam odgovorila.

Autor: Lj. Stanišić,Milica Crnogorac

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

(VIDEO) FATALNA MIRJANA Slavujevoj bivsoj posvecena pesma Zbog jedne divne crne zene

Izvor: medio.rs, 23.Jan.2016

Čuveni hit Kićo Slabinac napisao posle kraha ljubavne veze s Mirjanom Antonović, sada poznatom po vezi s Miroslav Ilićem, s kojim, kako tvrdi, ima sina Devina

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.