Uz odeću od ovih tkanina lakše ćete preživeti vrućine!

Izvor: Svet plus, 22.Jul.2016, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz odeću od ovih tkanina lakše ćete preživeti vrućine!

Dobro je poznato da se leti svi znojimo, a nije tajna da upravo garderoba može u tome da pomogne, zato morate birati tkaninu koju stavljate na sebe.

Poliseter je jedan od materijala koji trebate izbegavati tokom leta, jer vam se od njega telo još više znoji. Postoji par tkanina koje vas čak mogu i rashladiti, a preporučljive su isključivo za velike vrućine.

Lan

Na prvom mestu je lan. Jako udobna tkanina koje bi se mogla nazvati i "vetilatorom" >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kad su materijali u pitanju. Do vas prošušta vazduh brže nego bilo koja druga tkanina, a jedina mana mu je što se brzo gužva.

Pamuk

Isto jedan od važnih izbora tokom leta. Ne zadržava toplinu i upija vlagu sa tela, a onda aktivira njeno isparavanje.

Keper

Smatra se sjajnom zamenom za džins tokom leta. Ako i u tom periodu volite da nosite pantalone, onda izaberite  ovaj materijal

Svila

Smatra se prirodnom tkaninom koja "diše" i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama.

Šifon

Od njega se najviše prave haljine i bluze, jer je jako lepršav, pa samim tim i hladi tokom velikih vrućina.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.