Uz nedeljni ručak Pamuk pogača! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 27.Jan.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz nedeljni ručak Pamuk pogača! (RECEPT)

Pogača koja se topi pod prstima, mekana kao pamuk! Obradujte danas svoje ukućane! Uz nedeljni ručak "Pamuk pogača"! Jednostavno, brzo i ukusno! Recept je u nastavku teksta!

Zimsko vreme je idealno za pripremu raznih đakonija, o kilogramima ćemo razmiđljati kasnije... Za ovu mekanu pogaču, potrebno je:

 – 200 ml mlake vode

– 100 ml ulja

– 100 ml mleka

– 2 kašičice šećera

– 1 kašičica soli
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
– 500 – 600 g brašna

– pola kocke kvasca


Priprema:

Umešajte kvasac, šećer i tečne sastojke. Dodajte 400 g brašna pa drvenom varjačom izmutite postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo je meko i lepljivo i tako treba da bude. Ostavite da stoji prekriveno krpom oko pola sata. Na ruku stavite malo ulja i nadošlo testo premesite, nauljite tepsiju pa ga razvucite u njoj. Rukom poravnajte i oblikujte. Ostavite da stoji 15 minuta,a za to vreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pre pečenja pogaču posolite odozgo ako želite, takođe je lepo dodati i susam. Peče se oko trideset minuta. Pečenu "Pamuk pogaču" prekrijte krpom i ostavite tako bar 5 minuta. Poslužite dok je topla, a i sutradan je fina i meka. Prijatan nedeljni ručak!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.