Umro legendarni glumac pod MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA: Sumnja se na najgori oblik lišavanja života

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2023, 21:13

Umro legendarni glumac pod MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA: Sumnja se na najgori oblik lišavanja života

Gaj Riči ga je iskoristio za svoj najčuveniji film, a stradao je u svom domu

Dejv Kortni, engleski glumac i samozvani "gangster", preminuo je u 65. godini.

Prema pisanju medija, on je izgubio život tako što se sam upucao u svom domu, u koji je brzo stigla londonska policija i sa službom Hitne pomoći mogla samo da konstatuje njegovu smrt. "Niko u njegovoj porodici nije uhapšen", zvanično je saopšteno.

Dejv Kortni se ponosio navodnim vezama sa poznatim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << engleskim kriminalcima, poput Redžija Kreja i Lenija Meklina, a govorio je da je bio upucavan, ubadan, da mu je nos bio odgrižen i da je morao da "ubije da bi ostao živ". Svoj dom nazivao je "dvorcem Kamelot" i voleo je da svuda po njemu budu simboli i slike na kojima je predstavljen kao vitez.

Ipak, u stvarnom svetu pre glume on je bio daleko i od viteza, a i od gangstera poput onih sa filmova. Bio je sitni kriminalac, koji je učestvovao u uterivanju dugova, fizičkim napadima, bio je nasilnik gonjen za prebijanje svoje devojke pre 10 godina,. a tvrdio je da je učestvovao i u ubistvima. U svojoj knjizi napisao je da je proglašen nevinim u 19 odvojenih suđenja.

Engleska javnost upoznala ga je i autora šest knjiga, a glumio je i producirao sopstveni film. Glumio je u filmovima "Siks bend trap" Mika Mekartija, "Clubbing to Death" Lija Filipsa i "The Dead Sleep Easy" Lija Demarbra.

Mnogi će ga pamtiti i po tome što je bio inspiracija za čuveni lik bivšeg fudbalera Vinija Džounsa, "Big Krisa" u filmu "Dve čađave dvocevke", koji je režirao i napisao Gaj Riči. Taj film je postao izuzetno popularan i u Srbiji još od svoje premijere 1998, sa čim možda ima veze i to da je Vini Džons bio pre toga poznati fudbaler Vimbldona, a na terenu je bio grubijan kao i u filmu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ubio se poznati glumac i "gangster": Po njemu je nastao lik koji Srbi obožavaju

Izvor: B92, 22.Okt.2023

Gaj Riči ga je iskoristio za svoj najčuveniji film, a stradao je u svom domu...Dejv Kontri, engleski glumac i samozvani "gangster", preminuo je u 65. godini. Prema pisanju medija, on je izgubio život tako što se sam upucao u svom domu, u koji je brzo stigla londonska policija i sa službom Hitne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.