Umesto Njuškala stiže VOLADER!

Izvor: Svet plus, 09.Dec.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto Njuškala stiže VOLADER!

Od 16. decembra RTS 2, sa emitovanjem počinje seriju Volader, koja će od ponedeljka do petka od 21h.

Nakon završetka serije Njuškala, RTS je odlučio da svoje gledaoce obraduje novom serijom, koja je višestruko nagrađivana od strane BAFTA. Serija "Volander" snimljena je po romanu švedskog autora Heninga Mankela, koji daje apsolutno sve podatke o unutrašnjosti svog glavnog lika, Kurta Volandera - o njegovim mamurlucima, problemima sa varenjem izazvanih lošom ishranom, problematičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << krvnom pritisku - ali ništa o njegovom licu. Kako je izjavio u jednom intervjuu, to je uradio namerno; ostavio je čitaocu slobodu da Volanderu dodeli lik.

Kenet Brana je uspeo da, sa lakoćom, oživi lik koga je Mankel opisao. Pokazao je Volandera kao čoveka koji je zgrožen i kom je bukvalno pozlilo - dok je istraživao serijsko ubistvo, koji je zgrožen od toga šta je Švedska uradila sa svojom mladeži, koji je zgrožen svojim poslom i koji se mnogo brine za svog umirućeg oca.

Serija počinje pod vedrim plavim nebom, scenom u kojoj se jedna tinejdžerka samospaljuje, tek nekoliko sekundi nakon što se Valander predstavio kao policajac...

Serija "Volander" je višestruko nagrađivana: pet BAFTA nagrada, dve nominacije za EMI i nagrada novinarskog esnafa Kenetu Brani za najboljeg glumca. Do sada, serija je imala preko 5 miliona gledalaca. Uloge tumače: Kenet Brana, Sara Samrt, Tom Hidlston, Ričard Mekejb, Tom Bird, Sejdi Šimin, Džini Spark, doks su za režiju bili zaduženi:  Filip Martin, Najal Mekormik, Heti Mekdonald, Ejsling Volš...

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.