Ukiseljena jaja u tegli! Salata koja će vas oduševiti svojim specifičnim ukusom!

Izvor: Svet plus, 09.Apr.2020, 10:23

Ukiseljena jaja u tegli! Salata koja će vas oduševiti svojim specifičnim ukusom!

Ukiseljena jaja u tegli! Salata koja će vas oduševiti svojim specifičnim ukusom! Iznenadite ukućane i goste!

Potrebno:

2 tvrdo kuvana jaja, očišćenih i ohlađenih,

2-3 grančice sveže mirođije,

1 čen belog luka,

3 šolje belog sirćeta,

1 šolja vode,

1 kafena kašičica krupne soli,

1 veliki crni luk – sitno seckan,

1 list lovora,

1/3 šolje šećera,
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
4 kafene kašičice mešavine začina (biber u zrnu, korijander, seme gorčice…) – po želji.


 Izbelite vaskršnja jaja sa samo dva sastojka! Idealno za dekupaž!

Priprema:

Sve sastojke osim jaja, belog luka i mirođije sipati u šerpu. Pustiti da prokuva, potom smanjiti vatru da vri još pet minuta, pa ostaviti da se prohladi.

Čen belog luka ubaciti u teglu, za njim tri jajeta, pa malo prokuvanog luka i grančicu mirođije. Ponavljati dok ne napunite teglu. Tečnost sipati preko jaja i zatvoriti teglu.

Ostaviti u frižideru najmanje 3-4 dana pre jela (najbolje sedam dana).

Ovako pripremljena ukiseljena jaja mogu opstati u frižideru nedeljama – bar tako kaže legenda, jer niko nije izdržao da ih toliko dugo ne jede.

Saveti: Umesto belog sirćeta možete koristiti i jabukovo, za drugačiji ukus. Ako dodate nekoliko kriški cvekle jaja će dobiti prelepu ružičastu boju. Dodajte malo ljute papričice ako volite da jaja dobiju i na ljutini. Nemojte koristiti karanfilić jer će od njega “rasol” dobiti smeđu boju.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.