UMRO PROSLAVLJENI HOLIVUDSKI GLUMAC! Ovo je najteža stvar koju sam ikada imao da kažem (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2023, 09:32

UMRO PROSLAVLJENI HOLIVUDSKI GLUMAC! "Ovo je najteža stvar koju sam ikada imao da kažem" (VIDEO)

Velika tuga povodom tragedije.

Holivudski glumac Rajan O'Nil preminuo je u 82. godini, tužnu vest podelila je njegova porodica. Njegov sin Patrik podelio je tužnu vest na društvenim mrežama u petak popodne.

- Ovo je najteža stvar koju sam ikada imao da kažem, ali idemo. Moj tata je danas mirno preminuo, sa svojim timom koji ga voli, koji ga je podržavao i voleo kao i on nas - počeo je.

O'Nil je bio najpoznatiji po svojim filmovima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1970-ih koji su uključivali Papirni mesec, u kojima je glumio sa svojom ćerkom Tejtum O'Nil.

Rajan se proslavio ulogom u drami "Ljubavna priča", koja mu je donela nominaciju za Oskara. Glumio je i u komedijama "Zašto te tata pušta samu?", "Bioskop za groš". Značajne uloge ostvario je i u filmovima Beri Lindon, "Nedostižni most", "Oliverova priča" ( nastavak Ljubavne priče) i "Vozač". Krajem 1970-ih doživeo je pad u karijeri pa se sve manje pojavljivao u filmovima.

Rajan O'Nil i njegova koleginica Eli Mekgru pre dve godine dobili su zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

- Ko bi mogao da pomisli da ću završiti sa zvezdom na Stazi slavnih? Pa, to je zaista dobro - rekao je tada glumac.

Film "Ljubavna priča" postao je kulturni fenomen, nominovan je za sedam Oskara i osvojio je jedan - za najbolju originalnu muziku. Veliki hit svog vremena, dirljiva filmska ljubavna priča svoje junake je preko noći učinila zvezdama.

Priča govori o ljubavi između Dženi, duhovite, šarmantne i pametne studentkinje muzike i Olivera, studenta prava i naslednika bogate ugledne porodice, kao i o iskušenjima kroz koja je ta ljubav morala da prođe sve do svog tragičnog kraja kada Dženi umire od leukemije. 

Rajan O'Nil je 2012. otkrio da ima rak prostate.

- Nedavno su mi dijagnostikovali rak u 4. stadijumu. Iako sam bio šokiran tom informacijom, smatram se srećnim da je rak pronađen rano i prema rečima mojih lekara, prognoze su vrlo pozitivne. Zahvaljujem porodici i prijateljima što su uz mene - izjavio je tada.

Glumac je pobedio i leukemiju, ali su kasnije lekari sumnjali da mu se bolest vratila.

- Imam volju i želju da se borim protiv svih ovih stvari, ali ako i umrem barem ću napokon biti sa svojom devojkom. Ona se nije bojala smrti, pa se neću ni ja bojati - govorio je O’Nil 2017. godine misleći na pokojnu partnerku Faru Foset koja je preminula od raka jetre.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.