UHAPŠEN SRPSKI PEVAČ U HRVATSKOJ! Policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio ovo delo

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023, 11:28

UHAPŠEN SRPSKI PEVAČ U HRVATSKOJ! Policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio ovo delo

Nadležni organi mu ovo stavljaju na teret!

Pevač Rajko Lalić (63) uhapšen je u Kninu zbog, kako navode hrvatski mediji, povrede ugleda Republike Hrvatske.

Lalić je stekao popularnost kao pevač u grpi "Srpska tromeđa". Ova muzička grupa je nastala 1995. godine i iza sebe ima 20 albuma. Ovaj bend uglavnom nastupa na lokalnim manifestacijama u Hrvatskoj.

Kako pišu hrvatski mediji, policija je sprovela istragu u okviru koje je ustanovljeno da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osumnjičeni izvodio pesme iz 1995. godine u kojima se Republika Hrvatska izvrće ruglu i javno omalovažava.

Pevač je navodno na nastupu nosio određene znakove i odevne predmete koji pokazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, što je završilo i na društvenim mrežama i time je prekršen član 5 zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je krivična prijava dostavljena Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku i protiv njega će biti podnet i Optužni predlog, pišu hrvatski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.