![Tursko pecivo, meko kao pamuk! (RECEPT)](https://static.vesti.rs/slike-4/Tursko-pecivo-meko-kao-pamuk-RECEPT.jpg)
Izvor: Svet plus, 15.Apr.2024, 20:47
Tursko pecivo, meko kao pamuk! (RECEPT)
Tursko pecivo "Açme" u prevodu znači kifla, međutim, treba napomenuti da specifičan ukus i tekstura ovog turskog peciva možda neće biti identični onima koje smo navikli. U svakom slučaju, probajte jer je meko kao pamuk.
Za ovo tursko pecivo vam je potrebno sledeće:
1 čaša tople vode
1 čaša toplog mleka
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
2 žumanca za preliv,
belanca dodajte u testo
1 pakovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << suvog kvasca (10 gr)
4 kašike šećera
1 kašika soli
Puter (oko 40 grama)
9 čaša brašna
Priprema turskog peciva:
U posudu za mešenje dodajte toplu vodu, toplo mleko, jogurt, ulje, belanca, kvasac, šećer. Dobro promešajte sve sastojke. Polako dodajte brašno i so i zamesite testo. Trebali biste dobiti meko testo.
Ostavite da se diže na sobnoj temperaturi.
Prenesite testo koje se diglo na radnu površinu i podelite na 12 delova. Napravite loptice. Na svaku lopticu nanesite malo putera i otvorite testo rukama.
Otvoreno testo uvijte u rolnu i spojite krajeve. Ostavite da se diže oko 20 minuta. Premažite žumancem. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
Od ovog testa može se napraviti i fantastična pogača! Probajte!
Prijatno!