Tursko pecivo, meko kao pamuk! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 15.Apr.2024, 20:47

Tursko pecivo, meko kao pamuk! (RECEPT)

Tursko pecivo "Açme" u prevodu znači kifla, međutim, treba napomenuti da specifičan ukus i tekstura ovog turskog peciva možda neće biti identični onima koje smo navikli. U svakom slučaju, probajte jer je meko kao pamuk.

Za ovo tursko pecivo vam je potrebno sledeće:

1 čaša tople vode

1 čaša toplog mleka

 1 čaša jogurta

1 čaša ulja

2 žumanca za preliv,

belanca dodajte u testo

1 pakovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << suvog kvasca (10 gr)

4 kašike šećera

1 kašika soli

Puter (oko 40 grama)

9 čaša brašna


Priprema turskog peciva:

U posudu za mešenje dodajte toplu vodu, toplo mleko, jogurt, ulje, belanca, kvasac, šećer. Dobro promešajte sve sastojke. Polako dodajte brašno i so i zamesite testo. Trebali biste dobiti meko testo.

Ostavite da se diže na sobnoj temperaturi.

Prenesite testo koje se diglo na radnu površinu i podelite na 12 delova. Napravite loptice. Na svaku lopticu nanesite malo putera i otvorite testo rukama.

Otvoreno testo uvijte u rolnu i spojite krajeve. Ostavite da se diže oko 20 minuta. Premažite žumancem. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.

Od ovog testa može se napraviti i fantastična pogača! Probajte!

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.