Tuga koja i dalje ne jenjava: Na grobu Šabana Šaulića i nakon pet godina POTRESAN PRIZOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 14:22

Tuga koja i dalje ne jenjava: Na grobu Šabana Šaulića i nakon pet godina POTRESAN PRIZOR

Bol nikada neće prestati.

Na groblju u Beogradu se danas održava pomen slavnom pevaču i legendi srpske muzičke scene, Šabanu Šauliću.

Srbija je 17. februara 2019. godine izgubila Šaulića, kralja narodne muzike, koji je iza sebe ostvio neprolazne hitove čiji se zvuci mogu čuti širom regiona.

Šaban je smrtno stradao nakon što se vraćao sa nastupa, odnosno putovao ka aerodromu kako bi stigao na avion i vratio se kući, tog jutra bio je posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << umoran. Poslednji nastup, veče pre nesreće, održao je sa mlađom koleginicom Teom Tairović.

Inače, pevač i njegova ekipa su otišli u hotel, a kako je njegov kum, Slobodan Stojadinović rekao, posle nastupa su odmah otišli na spavanje i dogovorili se da probudi Šabana u 6:15 kako bi krenuli na aerodrom. Probudio ga je tri minuta kasnije, a pevač je kako su prenosili mediji zbog toga bio nervozan. Na putu ka aerodromu bila je velika gužva, zbog čega su oni usporili, a u njih se pri velikoj brzini zakucao drugi automobil, te se njihov auto marke “Seat Ibica“ zakucao u bankinu.

Turčin Alsin Levent upravljao je putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na čas. Bio je pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole, a automobil kojim je upravljao nije u njegovom vlasništvu.

Obdukcija je završena 21. februara u Institutu za sudsku medicinu u Belefeldu, a nemačka policija saopštila je da je kralj narodne muzike preminuo od posledica teškog sudara. 

Čuvenog pevača narodne muzike publika čuva od zaborava, a danas su se na groblju okupili članovi porodice, prijatelji i kolege na pomenu pevaču. Prva je na groblje stigla Šabanova supruga Gordana, obučena u crnu suknju i plavu, kratku bundu.

Udovica je brisala suze, prijatelji su donosili cveće i vence na grob, a potom su svi zajedno nemo zurili ka mestu večnog počinka slavnog Šabana Šaulića.

Simbolično, Ilda Šaulić, jedna od Šabanovih ćerki, okačila je emotivnu objavu na današnji dan.

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic)

Srbija Danas

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.