Tri boje zvuka: Galija, Neozbiljni pesimisti i Degeneza gosti Bokija Perića! FOTO

Izvor: Svet plus, 03.Jan.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri boje zvuka: Galija, Neozbiljni pesimisti i Degeneza gosti Bokija Perića! FOTO

U novoj emisiji Tri boje zvuka koja je na programu 10. januara od 21:50 na drugom programu RTS-a, Galija, Neozbiljni pesimisti i Degeneza biće gosti Bokija Perića.

U gostima nam je grupa Galija koja je 2016. godine obeležila važan jubilej, četrdeset godina rada. Tokom karijere, kroz ovaj sastav prošlo je skoro trideset članova, ali su kormilo uvek čvrsto držala braća Nenad i Predrag Milosavljević. U jeku proslave i u susret koncertu koji su u decembru održali u Hali >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sportova u Beogradu, grupa Galija je u našem studiju izvela neke od svojih pesama koje su obeležile domaću muzičku scenu prethodnih četrdeset godina.

Devetočlani sastav Neozbiljni pesimisti osnovan je u Somboru 2002. godine. Napisali su čuvenu navijačku himnu vaterpolo reprezentacije Srbije za EP, a trenutno rade na novim pesmama i svom trećem studijskom albumu. Zašto su svoj stil nazvali „anti-global-etno-pank“ i kako o ozbiljnim životnim temama pevaju na veseo i pozitivan način pogledajte u emisiji Tri boje zvuka.

Degeneza je najmlađi bend koji se do sada predstavio o u našoj emisiji. Okupili su se pre godinu i po dana, a već su osvojili prvu nagradu na Bunt rok festivalu RTS-a i drugo mesto na banjalučkom „Demo festu“. Grupa Degeneza najavljuje buđenje nove rok energije i uliva nadu u postojanje kvalitetnih mladih bendova u Srbiji. U ovoj emisiji čućete tri pesme sa njihovog prvog albuma koji će uskoro biti objavljen.

Sa svetske muzičke scene donosimo priču o američkom kantautoru Bobu Dilanu, dobitniku ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.