Trening u izolaciji! Ubrzavanje metabolizma! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 27.Mar.2020, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trening u izolaciji! Ubrzavanje metabolizma! (VIDEO)

Manjak fizičke aktivnosti tokom perioda izolacije i ograničenog kretanja može nepovoljno uticati na zdravlje. Posebno za one ljude koji su ranije bili fizički aktivni. Trening u izolaciji! Ubrzavanje metabolizma! 

Manjak fizičke aktivnosti usporava metabolizam, što može uzrokovati povećanje telesne težine i disfunkciju u radu žlezda i hormona.

Ono što možemo da učinimo je da treniramo kod kuće.

Četiri vežbe koje ubrzavaju metabolizam
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Preporuka je da tempo vežbanja i broj ponavljanja vežbi prilagodite opštem stanju organizma. Ne treba se forsirati. Pozitivan efekat se može postići i kratkotrajnim, ali svakodnevnim treningom.

Čučanj

Grudi isprsite, a ramena povucite nazad. Kičma treba da je u neutralnom položaju, a stomak zategnut. Pri spuštanju u donji položaj, zadnjica se „izbacuje“ nazad, dok kolena ostaju u liniji sa petama. Stopala držite u širini ramena ili šire. Za dodatno opterećenje mogu se koristiti tegovi, ili za kućnu varijantu – flašice sa vodom ili kakav drugi prigodan predmet.

„Ukršteni“ trbušnjaci

Staviti ruke iza glave, tako da prstima pridržavamo teme. Unakrsno spajati (dodirivati) koleno levo noge i lakat desne ruke. I obrnuto. Raditi vežbu bez prekidanja, „u zaletu“.

Trčeći plenk

Oslonite se na pod rukama i nožnim prstima. Ruke treba da budu udaljene u širšini ramena. Naizmenično savijajte noge u kolenu „imitirajući“ trčanje.

Vežbe istezanja

Na kraju, ne zaboravite da uradite vežbe istezanja. Izdvojite koliko god vremena vam treba da opustite mišiće i polako ih istegnete. Jedna od tih vežbe je sedenje na podu, sa ispravljenim nogama. Dodirujte stopala, tako što ćete ceo gornji tela savijati napred. Spustite bradu na grudi.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.