Trbušni plesač iz Niša: Zapostaviću medicinu zbog plesa

Izvor: Poznati.info, 19.Nov.2012, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trbušni plesač iz Niša: Zapostaviću medicinu zbog plesa

Da i muškarci mogu jednako dobro igrati trbušni ples kao i žene pokazao je Nišlija Igor Stojković (24) student medicine i konobar čiji je nastup izazvao veliku pažnju u šou programu „Ja imam talenat“.

Igor svoj talenat ne krije, od malena je voleo da pleše i vežbao pokrete sa stomakom, a kasnije je upisao i časove latino plesa. Prve pokrete u trbušnom plesu otkrio je na studentskim žurkama gde je sa svojim koleginicama vežbao nastup, a kako mu je želja >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << da postane plastični hirurg prijatelji se stalno šale na njegov račun da će igrati oko operacionog stola.

- Svi me podržavaju i to mi je najvažnije, roditelji, prijatelji, komšije, poznanici, jednom rečju svi su uz mene. Plašio sam se kako će okruženje reagovati i baš sam srećan što nisam doživeo nijednu neprijatnost. Razlog je verovatno to što me doživljavaju kao pozitivnu osobu punu energije, a svako od nas ima neki skriveni talenat koji bi trebalo da prepozna i da ga prati-  priča Igor. Da se prijavi za “Talenat” nagovarale su ga drugarice sa kojima ponekad vežba trbušni ples.

- Trbušni ples je zahtevan i težak, najpre morate naučiti da dišete, a onda pokrete. Sve sam uglavnom naučio preko “Jutjuba”, gledao sam trbušne plesačice, da bi kasnije saznao da postoje i trbušni plesači, od kojih sam kasnije

učio pokrete. Od trbušnog plesa može da se zaradi i pored posla lekara bavio bih se i plesom, voleo bih da učestvujem na festivalima u Kairu, Egiptu i Mađarskoj- kaže niški trbušni pelsač.

Igor dodaje da plesne škole u Nišu nisu umele da iskoriste njegov potencijal i da mu pomognu da se afirmiše kao plesač, ali se nada da će putem ovog šoua osvojiti srca publike.

- Osim što plešem i spremam se da postanem lekar, ja u slobodno vreme radim kao konobar u kineskom restoranu. Nisam od onih koji sve dobijaju na tanjiru, već se trudim da radim i spajam lepo i korisno. Želim da pomognem roditeljima, pa tako svoj džeparac zarađujem kao konobar- kaže Igor. Planira da završi Medicinski fakultet i da se bavi plesom, međutim zarad karijere trbušnog plesača spreman je da fakultet neko vreme ostavi po strani.

- Ples mi je jedan od prioriteta i voleo bih da nastavim sa usavršavnjem. Osim prošlogodišnjeg učesnika u “Talentu” nisam upoznao još jednog takvog u Srbiji. Smatram da je muški trbušni ples retkost i ja želim da pokažem svima da postoji i muški način plesanja. Ukoliko osvojim nagradu polovinu ću dati roditeljima da završe gradnju kuće, a ostatak ću iskoristiti za usavršavanje u struci i plesu-zaključuje  Stojković.





Podsetite se Igorov nastupa:

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.