Traže se krivci: Maskota Androida urinira po Eplovoj jabuci

Izvor: Scandal.rs, 25.Apr.2015, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže se krivci: Maskota Androida urinira po Eplovoj jabuci

Ilustracija koja prikazuje logo Guglovog Androida kako urinira po Eplovoj “jabuci” osvanula je na Google Maps, na delu južno od pakistanskog grada Ravalpindija. Nakon hajke koja je nastala kada je ilustracija obišla svet, iz Gugla su poručili da oni nemaju nikakve veze sa tim.

Naši zaposleni nisu to napravili, to je sigurno. To je napravljeno pomoću aplikacije Map Maker za uređivanje karte, koju može koristiti bilo ko. Radimo na tome da se sporna >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << ilustracija što pre ukloni“, rekao je Guglov predstavnik, a prenosi Business Insider.

Zanimljivo je da se malo dalje od ovog prikaza pojavila još jedna “poruka” na kojoj stoji: “Guglova revizorska politika je s*anje“.

Iako, uprkos Guglovim tvrdnjama, postoji mogućnost da iza maštovite ilustracije Androida i Eplovog loga stoji neko iz Gugla, činjenica je da je Map Maker jednostavan za korišćenje, pa su sve opcije oko nagađanja ko potpisuje spornu ilustraciju još uvek otvorene.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.