Transplantacija kose sve populatrnija kod muškaraca

Izvor: Svet, 07.Okt.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transplantacija kose sve populatrnija kod muškaraca

Presađivanje kose je naizgled nevažna stvar međutim istraživanja su pokazala da je ćelavost jedan od osnovnih muških strahova sa kojom se oni suočavaju u životu. Preko 50% muškaraca gubi kosu do svoje 50 godine, neko intezivnije a neko slabije, a do 70 godine 80% muškaraca se suočava sa opadanjem ili proređivanjem kose.
Postoji nekoliko klinika u Srbiji i okruženju koje se bave presađivanjem kose ali se jedna ordinacija izdvaja po kvalitetu, iskustvu i referencama upotrebom AHT >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << (advance hair transplantation) metodom koja prati najveće standarde kvaliteta kao i inovacije u transplantaciji kose. Upotreba peptida i kolostruma kao i PRP su samo neke od inovacija koje ovaj metod praktikuje kao poboljšanje vitalnosti folikula. Folikul kose postaje otporniji, postojaniji i stabilniji što se direktno odražavana na krajnji rezultat koji je AHT metodom daleko bolji od svih metoda koje se danas primenjuju u presađivanju kose.
Kada osoba primeti da mu kosa opada, uglavnom se prvo odluči za neki losion ili šampon protiv opadanja kose jer je to svakako jeftinija i manje invazivna metoda u poređenju sa transplantacijom kose. Kozmetika (losioni i šamponi) samo trenutno pomaže ali jedino trajno rešenje je transplantacija kose.
Nakon izvesnog vremena osobe koje imaju problema sa opadanjem kose shvate da kozmetika nije dovoljno efikasna i onda se obraćaju ordinaciji za transplantaciju kose.
Pacijenti najpre treba da se informišu o kvalitetu usluga koje ordinacija pruža, konačnom rezultatu i i skustvu lekara koji radi procedure. Razne ordinacije su u plastičnoj hirurgiji videli samo dobar biznis pa raznim marketinškim trikovima i niskom cenom pokušavaju da privuku pacijente. Na žalost u nerazvijenim zemljama i državama sa niskim standardom i lošom ekonomskom situacijom, klijenti se često opredele zbog cena za jeftiniju klinku međutim da li ste zapravo prošli jeftinije, odgovor je NE?!
Pri vađenju folikula, u koliko doktor i medicinska sestra nijsu iskusni, može doći do oštećenja za koje vi ne možete znati, radom na stereo mikroskopu dok se folikuli selektuju takođe može doći do oštećenaj folikula kose, pri stavljanju u implator postoje određeni instrumenti kako se folikul postavlja i implantuje i u tom koraku može da nastanje oštećenje. Takođe je važno da folikul ne provede dugo vremena izvan organizma kako bi zadržao vitalnost i kao zadnji faktor da prati rastojanje drugih folikula kao i ugao pod kojim izlazi kako bi se svi folikuli pothranili i zaživeli. Veliki broj ordinacija neobraća pažnju na svaki korak pa se dešava da platite duplo manje ali da takođe na kraju dobijete duplo lošiji rezultat i retku kosu kao konačan rezultat.
Razlika nije samo u ceni nego što je izvađen duplo veći broj folikula koje nisu uspele a potpuno ste ih izgubili jer se dlaka koja se izvadi ne obnavlja. Samim tim donatorski deo je oštećen i neiskorišćen što govori da nije poenta da se izvadi što veći broj folikula i da se privuku pacijenti zbog broja dlaka i cene jer na kraju dobiju lošiji rezultat i oštećenu donatorsku regiju. Kada se stvari tako postave pacijenti shvate da nisu dobili više kose za manje pare nego sasvim suprotno samo je na prvu ruku “marketinškim trikom“ izgledalo jeftinije a na kraju su prošli skuplje. Ordinacije koje se bave marketinškim trikom su neke od ordinacija u Segedinu – Mađarskoj, nekolicina ordinacija u Turskoj kao i podine u Beogradu.
Kada pričamo o estetskoj operaciji glavni i presudni faktor nesme da bude cena jer to nije stvar moranja već estetike, stoga treba gledati kvalifikacije i iskustvo lekara, krajnji rezultat i kvalitet a ne cenu i broj dlaka jer to može da se odrazi potpuno drugačije.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Transplantacija kose sve popularnija kod muškaraca

Izvor: Scandal.rs, 07.Okt.2016

Presađivanje kose je naizgled nevažna stvar međutim istraživanja su pokazala da je ćelavost jedan od osnovnih muških strahova sa kojom se oni suočavaju u životu. Preko 50% muškaraca gubi kosu do svoje 50 godine, neko intezivnije a neko slabije, a do 70 godine 80% muškaraca se suočava sa opadanjem...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.