Torta Policajka! Ukus će vas oduševiti! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 07.Feb.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torta Policajka! Ukus će vas oduševiti! (VIDEO)

Sočne kore od čokolade prelivene fantastičnim filom! Ukus će vas oduševiti pa će ova torta "Policajka" često biti na vašem stolu.

Prave se dve kore, a potrebno vam je sledeće (mere su za jednu koru, a vi ćete postupak ponoviti:

2 jaja

12 kašika brašna (oko 200 g)

12 kašika šećera

12 kašika mleka

2 kašike ulja

 1 kašika kakaa

pola kesice praška za pecivo (mere za kalup prečnika 26 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << cm)


Fil za celu tortu: 

1 l mleka

16 kašika šećera

250 g putera

200 g crne cokolade za kuvanje

1 kašika ruma ili arome

1 vanilin secer

250 g mlevenih oraha


Priprema:

Dobro umutite jaja i mleko pa dodajte ostale suve sastojke, pa mleko i ulje. Mutite najmanjom brzinom. Prespite masu u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kora se peče oko 18 minuta, ali proverite čačkalicom za svaki slučaj. Ponovite postupak za drugu koru. Kada ispečete kore ostavite ih da se ohlade. Za fil pomešajte sve sastojke i kuvajte dok se sve ne istopi, sklonite sa ringle.

Isecite svaku koru na pola, tako da dobijete ukupno 4 kore. U kalup obložen folijom stavite prvu polovinu kore pa je natopite filom i ponovite isto sa druge dve kore tako da potrošite čitav fil, poklopite četvrtom korom i ostavite da se hladi preko noći u frižideru.

Preko gotove torte, možete da prelijete glazuru od čokolade, orahe ili samo pospete šećerom u prahu.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.