Izvor: Svet plus, 07.Mar.2021, 22:09

Torta Banjalučanka! Recept za starinsku poslasticu!

Torta Banjalučanka! Recept za starinsku poslasticu!

Recept za starinsku poslasticu koju neki od vas možda još uvek nisu probali, pa evo prilike! Torta Banjalučanka sa čokoladom i orasima.

Potrebno:

Kora:

8 belanaca

8 kašika šećera

250 gr mlevenih ili seckanih oraha

3 kašike brašna

1 kašika kakao praha


Fil:

8 žumanaca

10 kašika šećera

1 vanilin šećer

200 gr putera >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

200 gr čokolade za kuvanje


Priprema:

Belanca ulupati u čvrst sneg, dodati šećer i dobro umutiti.

Polako umešati mlevene orahe, brašno i kakao prah.

Peći na 200C stepeni dok ne bude čista čačkalica koju ubodete u koru.

Fil:

Žumanca, šećer i vanilu dobro umutiti i na pari skuvati u gust krem.

Kad je krem dovoljno gust, ohladiti ga i dodati umućeni puter.

Premazati krem preko kolača, rashladiti i preliti glazurom od čokolade.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.