Teja Dora PALA tokom nastupa na kolena - potresan nastup posvećen srpskim vojnicima iz Prvog svetskog rata

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 23:49

Teja Dora PALA tokom nastupa na kolena - potresan nastup posvećen srpskim vojnicima iz Prvog svetskog rata

Nastup jednog od favorita nežan i moćan u isti mah.

Večeras, 29. februara, na radost fanova Evrosonga, održava se drugo polufinalno veče "Pesma za Evroviziju 2024."

Jedan od nastupa koji su svi nestrpljivo čekali i ujedno i jedan od favorita za pobedu je pesma Teya Dore "Ramonda"

Sudeći prema kladionicama i Tiktok publici Tejadora je jedan od velikih favorita.

Ona je nastupala pod brojem 11 a upravo je ta ćinjenica naišla na veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oduševljenje.

Njena pesma "Ramonda" nosi neverovatnu simboliku, kako je jedan od korisnika društvene mreže Iks primetio: "Teya Dora je dobila broj 11 u 2. polufinalu #pze a dan kada se nosi Natalijna (lila) ramonda je 11.11. koji je u numerologiji anđeoski broj + pesma o miru, ponovnom rađanju, simbolu, sećanju na ovaj narod".

I sama Teya Dora je to istakla gostujući nedavno na Radio Beogradu. Ona je istakla kako je već mesecima od kada je počela da radi pesmu Ramonda, sa kojom se kandidovala da ove godine predstavlja Srbiju na Evroviziji, svuda prati broj 11.

Nastup je počeo u mračnim tonovima, u pozadini se videlo more i stene, a mnogi su to odmah povezali sa albanskom golgotom kroz koji su srpski vojnici prošli u Prvom svetskom ratu.

Teja Dora je pevala vrlo emotivno i unosila je svu svoju emociju u svoj nastup, a u jednom trenutku je pala na kolena. 

Ipak, na kraju same pesme je na video bimu procvetao cvet Ramonde, srpskog simbola vaskrsenja, koji se naravno može tumačiti kao i vaskrsenje svake indivudualne osobe nakon teškog perioda u životu.

Podsetimo, Srbija će svog predstavnika za ovogodišnju Evroviziju izabrati na predstojećem takmičenju "Pesma za Evroviziju 2024", koja će se održati 27, 29. februara i 2. marta .

Sve tri večeri održavaju se u RTS-ovom studiju na Košutnjaku.

U svakoj polufinalnoj večeri predstaviće se po 14 takmičara, nakon čega po osam najboljih ide u finalno veče, tokom koga će se boriti za odlazak na 68. "Pesmu Evrovizije".

Direktan prenos ovog festivala biće moguće pratiti putem kanala RTS 1, platforme RTS Planeta, zvaničnom YouTube kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije i Internet portalu RTS-a.

U prvoj polufinalnoj noći predstaviće se:

1. Nadia - Sudari

2. Hydrogen - Nemoguća misija

3. Iva Lorens - Dom

4. Zejna - Najbolja

5. Filip Baloš - Duga je noć

6. Nemanja Radošević - Jutra bez tebe

7. Yanx - Kolo

8. Kat Dosa - Tajni zločin

9. Džordži - Luna park

10. Dušan Kurtić - Zbog tebe živim

11. Teya Dora - Ramonda

12. Konstraktna - Novo, bolje

13. Milan Bujaković - Moje tvoje

14. Durlanski - Muzika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.