Teen Talk 2014! Vlada Arsić: Virtuelni svet funkcioniše po sličnim pravilima kao i stvarni!

Izvor: Svet, 09.Okt.2014, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teen Talk 2014! Vlada Arsić: Virtuelni svet funkcioniše po sličnim pravilima kao i stvarni!

Konferencija “Teen Talk 2014″ održaće se 15. oktobra u Domu omladine u Beogradu u organizaciji Color Press Grupe i magazina BRAVO.
Jedan od učesnika je i književnik i autor potresne knjige “Armagedon” Vlada Arsić, koji je za naš portal ovim povodom izjavio:
Kao autor knjige koja je zasnovana na istinitim i užasnim događajima koji su tokom proteklih godina potresali Srbiju, mogu samo da pohvalim trud organizatora da se organizuje jedan ovakav panel na kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << bi se razgovaralo o mogućim opasnostima koje nas vrebaju sa Interneta. U eri izuzetno brzog napretka tehnike, tehnologije i komunikacije, čini mi se da premalo dajemo značaj ličnoj bezbednosti u on-line komunikaciji, osećamo se spokojno i zaštićeno, često i ne razmišljajući o tome ko nam je s druge strane “žice”.
Virtuelni svet funkcioniše po sličnim pravilima kao i stvarni, ali to obično zanemarujemo. Recimo, obratićemo pažnju deci da ne razgovaraju sa nepoznatima u parku ili na ulici, ali ih nećemo upozoriti da to isto važi i za svet društvenih mreža. Nažalost, fejsbuk i druge mreže ne posećuju samo prijatelji i dobronamerni ljudi, već i čitava armija predatora koja će vrlo sofisticirano, nekada lepim a neretko i ružnim putem pokušati da iskoriste svaku priliku da stupe u kontakt sa potencijalnom žrtvom.
Kakve nas opasnosti vrebaju na internetu, kako da prepoznamo situacije koje mogu biti rizične i kobne, kako da ih sprečimo i predupredimo, samo su neka od pitanja koja deci, unapred, moramo da predočimo i naučimo ih kome i kada da se obrate za pomoć u slučaju da ih neko ucenjuje, uznemirava i dovodi u neprijatne situacije.
S te strane, ovakve i slične tribine imaju neprocenjiv značaj, pre svega zato što je najbolja zaštita od zlostavljača i nasilnika upravo u tome da nikada i ne padnemo u njihove zamke
“.
Panel br. 1 – Internet predatori: Zamke seksualnog uznemiravanja s one strane ekrana održaće se 15.10.2014. u periodu 9.35 – 10.40 h
UČESNICI: Vlada Arsić (književnik), Dr Vladimir Urošević (Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije), Zoran Musterović (psiholog), Anja Hudak (BalkanIDEA Novi Sad, “Sajber pioniri”), Marko Braković (psihoterapeut), Galeb Nikačević Hasci-Jare
MODERATOR: Marko Šelić Marčelo
Detalje programa možete pogledati OVDE, a ko će sve još učestvovati na konferenciji pročitajte OVDE.
Autor: Life Content

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Teen Talk 2014! Maja Stoparić objašnjava kako funkcioniše mozak tinejdžera!

Izvor: Svet, 10.Okt.2014, 13:01

Konferencija “Teen Talk 2014″ održaće se 15. oktobra u Domu omladine u Beogradu u organizaciji Color Press Grupe i magazina BRAVO.. Jedna od učesnica je i Maja Stoparić, prihoterapeutkinja koja je za naš portal ovim povodom izjavila:. - Očekujem od konferencije da okupi veliki broj tinejdžera...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.