TUGA - Preminuo član LEGENDARNE GRUPE Rokeri s Moravu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2022, 21:43

TUGA - Preminuo član LEGENDARNE GRUPE "Rokeri s Moravu"

Pesme koje je radio su i dan-danas veliki hit.

Branislav Anđelović Bane, nekadašnji član popularnog sastava Rokeri s Moravu, preminuo je juče u 76. godini života.

Ove tužne vesti dospele su do javnosti putem društvene mreže Fejsbuk.

Bane je rođen 1946. godine. Inače, on je jedan od osnivača i originalnih člavnova legendarne grupe, a pored Borisa Bizetića, Branka Jankovića i Zvonka Milenovića, činio je neponovljivi kvartet u srpskoj i jugoslovenskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muzici.

Grupu je napustio posle 11 godina aktivnog stvaranja, a od 1988. godine se primetio pad u kvalitetu zvuka i samih aranžmana Rokera s Moravu. Javnost ga je znala kao Baneta Ćoru.

Pesme na kojima je radio i koje su i dan-danas veliki hit su "Daj ribu", "Mali Miloica", "Udao sam taštu u Bajinu Baštu", "Turio Ljubiša pivo da se ladi", "Želje, čestitke i pozdravi", "Senjorita porfavor", "Ajde mala pomozi kolezi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.