TRAGIČNE VESTI - Pevač koga su svi obožavali izgubio bitku sa najtežom bolešću:  Ovaj vid raka se teško dijagnostikuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 21:28

TRAGIČNE VESTI - Pevač koga su svi obožavali izgubio bitku sa najtežom bolešću: Ovaj vid raka se teško dijagnostikuje

"Borim se i boriću se dokle god budem mogao, imam zbog koga i zbog čega da istrajem u toj borbi", govorio je pevač.

Nekadašnji učesnik šoua "Nikad nije kasno" Đura Đalinac izgubio je najveću životnu bitku i preminuo nakon teške bolesti.

Njemu je pre par meseci dijagnostifikovan kancer trbušne maramice, a nakon nekoliko hemioterapija i lečanja zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo. Iako su njegovi sugrađani, porodica i prijatelji udržili snage >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i uputili apel za pomoć kako bi prikupili sredstva za njegovo lečenje u Turskoj, Đura nije izdržao i napustio je ovaj svet.

Brojne kolege i prijatlji teška srca opraštaju se Đure putem društvenih mreža gde izražavaju saučešće i tugu povodom njegove smrti.

- Napustio nas je naš prijatelj, drug, brat po mikrofonu. Otišao je na neko bolje mesto. Nemam reči da izrazim svoju tugu i bol. Bilji, deci, porodici iskreno saučešće - napisao je nekadašnju učesnik šoua Amel Kardašević Aki uz njihovu zajedničku sliku.

- Toliko tuge ovih dana, toliko gubitaka. Ode i naš Đura, a borio se iz sve snage. Neka počiva u miru i saučešće porodici. bio je to veliki borac, otac, suprug i humanista - istakla je Katarina Ilić.

- Otišao je posle teške bolesti i naš brat Đura Đalinac, toliko si voleo muziku i u patnji svojoj trudio da pevanjem i osmehom pobediš zlo, ali nažalost srce više nije moglo, neka ti je lak san - poručio je prijatelj Borislav.

Podsećamo, Đura se proslavio u šou veterana u kome je osvojio publiku i žiri svojim glasom, energijom i borbom koju je pokazao na velikoj sceni. Četvoro dece i supruga bili su njegova najveća snaga, a izazovi pred kojima se nalazila šestočna porodica sa kojom je živeo kao podstanar u Sremskoj Mitrovici nikada mu nisu delovali nerešivo.

Čak i kada je saznao da boluje od karcinoma, nije izgubio volju za životom do poslednjeg trenutka.

Lekari kažu da se rak trbušne maramice teško dijagnostifikuje, da je to još uvek neistraženo do kraja, ali uz pomoć terapije sad ide na bolje. Uporan sam, slušam lekare i za sad sve dobro podnosim.Ranije nisam mogao da se pomerim, niti da spavam od bolova, sad već toga nema, hvala bogu. Borim se i boriću se dokle god budem mogao, imam zbog koga i zbog čega da istrajem u toj borbi– rekao je nedavno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.