TRAGIČNE VESTI O SMRTI - Poznata pevačica preminula u svom domu: Porodica se oglasila javnim saopštenjem

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 08:23

TRAGIČNE VESTI O SMRTI - Poznata pevačica preminula u svom domu: Porodica se oglasila javnim saopštenjem

"Porodica vas moli da poštujete našu privatnost!"

Pevačica i tekstopisac Linda Luis, čija je karijera trajala više od četiri decenije, umrla je u 72. godini.

Poznata po vokalnom opsegu od pet oktava i sposobnosti da izvodi širok spektar žanrova, uživala je u solo uspehu 1970-ih sa hitovima 'It's In His Kiss' i 'Rock-a-Doodle-Doo'.

Luis je takođe obezbedila prateće vokale za umetnike kao što su Dejvid Bouvi, Rod Stjuart i Ket Stivens.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U izjavi na društvenim mrežama, njena sestra Di Luis Klej je rekla:

- Sa najvećom tugom i žaljenjem vas obaveštavamo da je naša voljena prelepa sestra Linda Luis preminula danas mirno u svom domu. Porodica vas moli da poštujete našu privatnost i dozvolite nam da tugujemo u ovom srceparajućem trenutku.

Rođena kao Linda En Frederiks u Vest Hemu, pohađala je pozorišnu školu i pojavila se u ulozi bez govora u britanskom filmu A Taste of Honei 1961. i kao vrišteći obožavatelj u prvom filmu Bitlsa A Hard Dai's Night tri godine kasnije.

Kao samouka gitaristkinja i klavijaturista, pojavila se na prvom Glastonberi festivalu 1970. Ona je opisala uzimanje LSD-a noć pre festivala kao "nerazuman potez".

Luis je imala četiri top 40 hitova tokom sledeće decenije - prvi je  sa Rock-a-Doodle-Doo-om koji je dostigao 15. mesto u Velikoj Britaniji 1973. godine.

Njen najveći hit je It's In His Kiss - obrada Cher's The Shoop Shoop Song - koja je dostigla šesto mesto 1975. godine.

Takođe je bila na turneji sa Ketom Stivensom, jednim od mnogih velikih imena za koje je davala prateće vokale, uključujući Bouvija - na albumu Aladina Sanea - Stjuarta, Stiva Harlija i Koknija Revela, Rika Vejkmana, Džoan Armatrejding i Džamirokvaija.

Izlazila je sa Stivensom nekoliko godina povremeno, a jednom je napisala da je kasno uveče pitala svog tadašnjeg dečka koji čvrsto spava: 'Semi, da li je u redu ako spavam sa Cat Stevensom?'

Napisala je: "Nije bilo odgovora, pa sam njegovo ćutanje shvatila kao odobravanje i nastavila."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.