Svinjski vrat mariniran u crvenom vinu

Izvor: Svet, 02.Apr.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svinjski vrat mariniran u crvenom vinu

Potrebno je:
1 kg svinjskog vrata bez kostiju, 2 dl crvenog vina, 10 g semena korijandera, so, biber, 1 kg crvenog luka, 200 g šećera, 0,7 dl sirćeta balzamiko, malo maslinovog ulja, 3-4 lovorova lista.
Priprema:
1. Isecite meso na šnicle (debljina 2 dm), stavite ih u posudu i prelijte crvenim vinom.
2. Dodajte izblendirano seme korijandera, posolite i pobiberite, a zatim meso ostavite jedan sat.
3. Za to vreme isecite crveni luk (sitno, na rebarca), >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << propržite ga na maslinovom ulju, a kad omekša, dodajte balzamiko, šećer i lovorov list.
4. Snizite temperaturu na minimum i ostavite da se krčka sve dok se šećer ne istopi a tečnost ne ispari.
5. Meso pecite na roštilju ili tiganju, a zatim ga servirajte s crvenim lukom i krompir-pireeom.
Više o kulinarskim djakonijama pročitajne na portalu Lepota i zdravlje

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.