Izvor: Svet, 02.Apr.2015, 11:36 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Svinjski vrat mariniran u crvenom vinu
Potrebno je:
1 kg svinjskog vrata bez kostiju, 2 dl crvenog vina, 10 g semena korijandera, so, biber, 1 kg crvenog luka, 200 g šećera, 0,7 dl sirćeta balzamiko, malo maslinovog ulja, 3-4 lovorova lista.
Priprema:
1. Isecite meso na šnicle (debljina 2 dm), stavite ih u posudu i prelijte crvenim vinom.
2. Dodajte izblendirano seme korijandera, posolite i pobiberite, a zatim meso ostavite jedan sat.
3. Za to vreme isecite crveni luk (sitno, na rebarca), >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << propržite ga na maslinovom ulju, a kad omekša, dodajte balzamiko, šećer i lovorov list.
4. Snizite temperaturu na minimum i ostavite da se krčka sve dok se šećer ne istopi a tečnost ne ispari.
5. Meso pecite na roštilju ili tiganju, a zatim ga servirajte s crvenim lukom i krompir-pireeom.
Više o kulinarskim djakonijama pročitajne na portalu Lepota i zdravlje