Sve za nauku: Ovo su najbizarniji eksperimenti vršeni ikada

Izvor: Svet, 13.Dec.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve za nauku: Ovo su najbizarniji eksperimenti vršeni ikada

Neretko nam se desi da, kada čujemo za rezultate nekog istraživanja, kažemo sebi “Kako im je uopšte palo na pamet tako nešto?”. Evo spiska neverovatno brutalnih i bizarnih eksperimenata sprovedenih nad ljudima u Sjedinjenim Državama.
Merenje straha pri smrtnoj opasnosti
Džon Diring je ubio čoveka prilikom pljačke i 1932. godine osuđen je na smrt streljanjem. Pre smrti su ga lekari nagovorili da učestvuje u eksperimentu u kom bi izmerili količinu straha kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ljudi u smrtnoj opasnosti.
Na telo su mu priključili elektrode koje je trebalo da izmere njegovu reakciju u trenucima kada se bude nalazio pred streljačkim vodom, kao i da izmere detalje njegove smrti. Njegovo srce je stalo tačno 15.6 sekundi nakon pucnja, a proglašen je mrtvim 150 sekundi kasnije.
EKG- om su izmerili njegov puls i došli do zaključka da mu je puls pred izvršenje kazne bio 120, a u samom trenutku pucnja skočio na 180 otkucaja u minutu. Sa strane gledano, Diring je izgledao smireno, ali su novine o ovom eksperimentu izvestile uz naslov “Ne možete da ostanete hrabri gledajući smrti u oči!”
Ostale bizarne eksperimente pogledajte na sledećim stranama.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.