Izvor: Poznati.info, 13.Mar.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzana Perović

Suzana Perović je srpska pevačica koja je zavidan uspeh postigla predstavljajući Jugoslaviju na Euroviziji 1982. godine. Bila je seks simbol u bivšoj Jugoslaviji, a mnogi su joj predviđali blistavu karijeru i nazivali je novom Lepom Brenom. Umesto blistave karijere, Suzana je na kraju počela padati u zaborav.

Privatni život

Rođena je 1962. godine u Beogradu.

1994. godine se povukla sa scene i posvetila porodici. U braku je s estradnim menadžerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << Vladom Perovićem, koji je pre Suzane bio u braku s Lepom Lukić. Vlada i Suzana imaju dvoje dece, sina Nikolu i ćerku Dajanu.

2014. godine se u javnosti pojavila informacija da je zbog nasilnog ponašanja raspisana potrnica za njenim sinom Nikolom, koji je pre toga bio u zatvoru zbog pljačke.

Posao

Suzana je karijeru započela kao članica ženske pop grupe Aska koju su, osim nje, činile Snežana Stamenković, Izolda Barudžija i Snežana Mišković. Grupa je 1982. godine izabrana da predstavlja Jugoslaviju na Euroviziji u Engleskoj. Njihova pesma “Halo, Halo” je završila na 14. mjestu, a ostala je upamćena kao prva jugoslovenska pesma koja je od ostalih zemalja sudija dobila 12 bodova.

Grupa Aska je nakon toga snimila album “Katastrofa”, a onda se raspala i svaka od članica grupe je započela solo karijeru.

Suzana je svoju karijeru započela u folk muzici. 1986. godine je objavila prvi solo album pod nazivom “Opa, opa sele” na kom su se našle pesme “Romantika”, “Sanjaj me..”, “Ljubomorna sam”, “Suzana”, “S tobom u beskraj svemira”, “Nasloni lice na moje srce”, “Opa, opa sele” i “Moram te naći”.

1987. godine se pojavila na takmičenju na kom se birao predstavnik Jugoslavije za Euroviziju. Njena pesma “U meni vatru ugasi” nije dobila nijedan bod.

Iste godine se pojavila u filmu “Tesna koža 2”, u kom je glumila pevačicu Suzi i tada dostiže zvezdani status. Njene pesme “Zašto ljubomoran nisi”, “Samo jedan život imaš” i “Princ iz bajke” su nakon toga postale hitovi, a ona seks simbol bivše države.

U prvom delu filma “Tesna koža” Lepa Brena je imala sličnu ulogu kao i Suzana u drugom, a nakon toga je njena karijera krenula uzlaznom putanjom pa su mnogi mislili da će se isto dogoditi i Suzani.

S obzirom da je Suzana osamdesetih godina bila jedna od najpoželjnijih žena u Jugoslaviji, skidanje joj nije predstavljalo problem pa su se njene provokativne fotografije, na kojima je prekrivena samo šlagom, našle na omotu albuma “Sve zvezde” Milutina Popovića Zahara.

Ona je 1990. godine objavila album “Pobediće ljubav” na kom su se našli hitovi “Istanbul”, “Dežurna pesma”, “Šta će sutra biti s nama” i “Budi se”. Pre nego što se 1994. godine povukla sa scene, objavila je još jedan album pod nazivom “U meni neki vrag”.

2000. godine se pojavila u filmu “Tatin sin”, zatim 2008. u filmu “Seljaci”, a domaća publika je pamti po učestvovanju u rialiti programu “Farma” 2013. godine i voditeljskom angažmanu u rialiti programu “Preljubnici”.

Najveća dostignuća

Suzana Perović je kao deo grupe Aska najveći uspeh postigla 1982. godine, kada je njihova pesma “Halo, Halo” završila na 14. mjestu.

Što se njene samostalne karijere tiče, uspeh je doživela pojavljivanjem u filmu “Tesna koža 2”, nakon čega su njene pesme postale hitovi.

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.