Šuma usred grada: Kućica na drvetu više nije samo dečiji san

Izvor: Svet, 16.Mar.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šuma usred grada: Kućica na drvetu više nije samo dečiji san

Vodimo vas u Torino, italijanski grad u kome snovi postaju stvarnost, a zidovi počinju da dišu.
Za ostvarivanje dečijih snova pobrinuo se arhitekta Lučano Pija koji je dizajnirao zgradu “25 Verde” (“25 Zeleno”). Ovo je prava zgrada za ljubitelje ekologije, pošto sa svojih pet spratova (63 sobe) izgleda kao prelepa, ogromna šuma.
Pija je integrisao 150 stabala u dizajn zgrade (40 ih je u dvorištu) – što stanarima obezbeđuje čistiji vazduh i manje buke.
Ova organska, asimetrična građevina, iza sebe krije raskošno dvorište, sa ribnjacima koji su tu da bi leti dodatno ulepšali život stanara.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Šuma usred grada: Kućica na drvetu više nije samo dečiji san

Izvor: Scandal.rs, 16.Mar.2015

Vodimo vas u Torino, italijanski grad u kome snovi postaju stvarnost, a zidovi počinju da dišu...Za ostvarivanje dečijih snova pobrinuo se arhitekta Lučano Pija koji je dizajnirao zgradu “25 Verde” (“25 Zeleno”). Ovo je prava zgrada za ljubitelje ekologije, pošto sa svojih pet spratova (63...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.