Stravičan događaj u Hrvatskoj: Prodali ćerku porodici koja ju je zlostavljala!

Izvor: Svet, 15.Nov.2014, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravičan događaj u Hrvatskoj: Prodali ćerku porodici koja ju je zlostavljala!

Roditelji koji su za nekoliko hiljada evra prodali 14-godišnju ćerku i roditelji 17-godišnjaka koji su je kupili za rad u kući i seksualne potrebe svoga sina su pritvoreni, a za 17-godišnjaka su određene mere opreza.
Za trgovanje i zlostavljanje saznalo se kada je devojčica uspela da pobegne. Četvoro odraslih osumnjičeni su za krivično delo trgovanja ljudima, a maloletni mladić za dela seksualne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina i seksualnog odnosa bez pristanka.
U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu navodi se da su roditelji prodaju svoje ćerke, koju je odabrao sin iz druge porodice, dogovorili u maju ove godine u Novskoj po ceni od nekoliko hiljada evra, navodi HINA.
Kupoprodaja je realizovana 30. avgusta i devojčicu su protiv njene volje kupci odveli u njihovu porodičnu kuću u Zaprešiću.
Oduzeli su joj rodni list i domovnicu, držali je pod neprekidnim nadzorom, prisiljavali na težak fizički rad u kući bez prekida i odmora, a sin ju je, iako svestan njenog protivljenja, prisiljavao na seksualne odnose.
Iskoristivši trenutak nepažnje ukućana, devojčica je u nedelju, 9. novembra, pobegla iskočivši kroz kuhinjski prozor, otrčala do železničke stanice i, uprkos pokušajima 17-godišnjaka i njegovog mlađeg brata da je spreče u tome, uskočila je u voz i tražila pomoć od putnika i radnika.
Sudija Županijskog suda u Zagrebu, zadužen za istragu o ovom slučaju, prihvatio je predlog državnog tužilaštva i odredio istražni zatvor za četvoro roditelja zbog opasnosti da utiču na svedoke, a za sina porodice u kojoj je devojčica zatočena i zlostavljana mere opreza.
Izvor: Tanjug
Foto: Freedigitalphotos.net

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.