Što kada kosa počne da opada

Izvor: Poznati.info, 01.Jun.2014, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Što kada kosa počne da opada

Gubitak kose nije ugodna pojava, a do nje dolazi s godinama kako kod žena tako i muškaraca. Mnogi se boje ove pojave jer ne žele da budu bez kose. Dobro je što postoje rešenja koja mogu da vam pomognu.

Što sve utiče na gubitak kose? Dosadašnja istraživanja su pokazala da utiče mnogo toga, pored gena tu su i razni proizvodi čije korišćenje dovodi do oštećenja i pucanja vlasi. Bilo bi dobro kada bi smanjili farbanje, peglanje i feniranje. Sve to nije dobro za vašu >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << kosu.

Što je normalno, a šta ne? Smatra se kako gubitak do 100 vlasi na dan ne treba da zabrinjava jer se smatra normalnim. Sve iznad toga ukazuje na ozbiljan problem koji bi trebalo da rešite. Nikako ne bi bilo dobro da čekate nego da se odmah obratite osobi koja može da vam pomogne.

Dermatolog je osoba koja može da vam pomogne i prije nego što nastupi vreme kada ne možete puno toga da uradite. Kod žena se tako može pojaviti proređivanje dlake na temenu, dok se kod nekih žena može primetiti manje kose na čelu.

Neke ne žele čekati terapiju koju će da propiše dermatolog, nego umesto toga hrle kod kirurga koji će da reši problem skalpelom. Ovo nije za one koje ne vole da odlaze kod lekara ako to i nije toliko potrebno.

Da li znate da postoje mnogi proizvodi za brži rast kose, a za koje se pokazalo da su precenjeni i samo reklamirani? Nažalost takvih je proizvoda mnogo, pa se zato velik broj žena i muškaraca odlučuje na hirurške intervencije.

Nažalost hiruške intervencije su skupe i bolne, a dobro je što ne traju dugo i što se ožiljak nakon nekog vremena uopšte ne primeti. Stručnjaci smatraju kako stavljanjem kose bore dolaze manje do izražaja, što će da učini srećnima sve one koji ne žele priznati svoje godine.

Autor: Sanja, Foto: Pressmaster/Shutterstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.