Starinski recept iz Patinog kuvara: Pita bundevara iz 1939. godine!

Izvor: Svet plus, 27.Nov.2020, 10:50

Starinski recept iz Patinog kuvara: Pita bundevara iz 1939. godine!

Ovo je najsočnija pita od bundeve, bundevara iz 1939. godine! Starinski recept iz Patinog kuvara! Bundeva sadrži čak 90 posto vode, lako je svarljiva, a pored toga sadrži i vlakna. Odlična je za sve one koji imaju probleme sa probavom jer podstiče probavu i tako smiruje upale probavnog trakta.

Bundeva se može konzumirati sirova, kuvana, pečena ili pržena. Pored mesnatog dela, koriste se i njene semenke kojih ima mnogo s obzirom na ukupnu masu ploda.

Recept >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << za pitu bundevaru:

1 bundeva;

5 kašika šećera;

4 jaja;

20 grama vanil šećera;

cimet;

100 grama putera;

kore za pitu;

100 ml mleka.


Priprema:

Izrendati i obariti bundevu, dodati joj šećera. Odvojeno umutiti belance, pa sjediniti sa smesom. Dodati i žumance, vanilin šećer i cimet. Kore premazati puterom, filovati, uviti, pa peći na 180 stepeni. Preliti mlekom pa peći još desetak minuta.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.