Izvor: Svet plus, 27.Nov.2020, 10:50
Starinski recept iz Patinog kuvara: Pita bundevara iz 1939. godine!
Ovo je najsočnija pita od bundeve, bundevara iz 1939. godine! Starinski recept iz Patinog kuvara! Bundeva sadrži čak 90 posto vode, lako je svarljiva, a pored toga sadrži i vlakna. Odlična je za sve one koji imaju probleme sa probavom jer podstiče probavu i tako smiruje upale probavnog trakta.
Bundeva se može konzumirati sirova, kuvana, pečena ili pržena. Pored mesnatog dela, koriste se i njene semenke kojih ima mnogo s obzirom na ukupnu masu ploda.
Recept >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << za pitu bundevaru:
1 bundeva;
5 kašika šećera;
4 jaja;
20 grama vanil šećera;
cimet;
100 grama putera;
kore za pitu;
100 ml mleka.
Priprema:
Izrendati i obariti bundevu, dodati joj šećera. Odvojeno umutiti belance, pa sjediniti sa smesom. Dodati i žumance, vanilin šećer i cimet. Kore premazati puterom, filovati, uviti, pa peći na 180 stepeni. Preliti mlekom pa peći još desetak minuta.
Prijatno!