Stari dok plaže Orchard u Mejnu

Izvor: Svet, 28.Okt.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari dok plaže Orchard u Mejnu

Stara plaža Orchard nalazi se u gradiću Mejn u SAD-u i proteže se desetak kilometara. Ova plaža je veoma popularna zbog svoje peščane strukture i karnevalske atmosfere.
Sam grad je dobio naziv po starom voćnjaku u kojem su uzgajane jabuke (orchard na engleskom znači voćnjak). Prvi čovek koji se ovde naselio zvao se Tomas Rodžers i on je grad zvao i Bašta kraj mora.
Njegova porodica je 1875 pod napadom Indijanaca pobegla iz grada, međutim voćnjak je preživeo narednih 150 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << godina i služio je kao orijentir za mornare.
Plaža u gradiću postala je popularna turistička destinacija 1842. godine kada su prvi turisti počeli da pristižu iz Portlanda i to – vozom.
Najkarakterističnija odlika ove plaže je stari dok koji stoji ovde više od 100 godina.
Još fotografija pogledajte OVDE.
Izvor: Bravacasa.rs

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.