Stanija otkrila: Ni danas ne znam gde mi je otac sahranjen, srušio mi se ceo svet kada je ubijen!

Izvor: Svet, 11.Jan.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanija otkrila: Ni danas ne znam gde mi je otac sahranjen, srušio mi se ceo svet kada je ubijen!

Stanija Dobrojević je tokom rata u Hrvatskoj morala da napusti rodne Okučane sa majkom i bratom dok je njen otac Dragan ostao da se bori u ratu.
Moj otac, kada je krenuo u rat, nije zvao mamu, brata i mene da krenemo s njim već nam je rekao: “Spasavajte žive glave i bežite što dalje”. Tada sam ga poslednji put videla, on je otišao da brani zemlju, a nas je poslao na sigurno mesto. Tako je i Kristijan trebalo da uradi, a ne da me vuče sa sobom. Bez obzira na sve, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << daću mu pola nagrade”, rekla je Stanija, a svojevremeno je otkrila i šta se sve u njenoj porodici dešavalo tokom ratnih godina.
Moj otac je bio uspešan ekonomista i politički aktivan poslednje četiri godine života. Bio je kućni prijatelj Slobodana Miloševića, poznavao je i Željka Ražnatovića Arkana. Kad je život u Hrvatskoj postao nemoguć, mama, brat i ja smo napustili kuću u Okučanima, na koju su kasnije bacili bombe i sravnili je sa zemljom. Tata je ostao tamo. Naredne dve godine nismo znali ništa o tati, da li je živ ili mrtav. Kada su nam javili da je ubijen, srušio nam se ceo svet. Mama je imala tek trideset godina, brat šest, a ja deset. Rekli su nam da je sahranjen u jednoj masovnoj grobnici u Hrvatskoj. Ni dan-danas ne znamo gde je sahranjen niti detalje njegovog ubistva“, ispričala je Dobrojevićeva, prenosi telegraf. rs.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Stanija otkrila: Ni danas ne znam gde mi je otac sahranjen, srušio mi se ceo svet kada je ubijen!

Izvor: Scandal.rs, 11.Jan.2016

Stanija Dobrojević je tokom rata u Hrvatskoj morala da napusti rodne Okučane sa majkom i bratom dok je njen otac Dragan ostao da se bori u ratu...“Moj otac, kada je krenuo u rat, nije zvao mamu, brata i mene da krenemo s njim već nam je rekao: “Spasavajte žive glave i bežite što dalje”. Tada...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.