Šta zna čovek šta je 45 tona: Kolekcionar čuvao tenk u podrumu

Izvor: Svet, 04.Jul.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta zna čovek šta je 45 tona: Kolekcionar čuvao tenk u podrumu

U prepadu na skladište ostarelog kolekcionara na severu Nemačke, zaplenjeni tenk “panter” od 45 tona, protivavionski top i još mnogo različitog oružja iz vremena Drugog svetskog rata.
Državni tužilac grada Kila Birgit Hes kaže da je 78-godišnji kolekcionar pod istragom zbog mogućeg kršenja nemačkih zakona o naoružanju, prenosi Beta.
Međutim, njegov advokat Peter Gramš rekao je agenciji DPA da su sva oruđa propisno demilitarizovana i registrovana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet <<
Kolekcionar čije se ime ne navodi nije krio svoje naoružanje, čak je za vreme velikih snegova njime rasklanjao sneg po susedstvu.
Ovaj ljubitelj teškog naoružanja je u fokus istražitelja došao tokom istrage crne berze artefakata iz nacističke ere.
U toj istrazi su na svetlo dana “isplivale” dve bronzane konjske statue koje su u svoje vreme stajale ispred kancelarije Adolfa Hitlera.
Te skulpture bile su u posedu drugog čoveka.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Šta zna čovek šta je 45 tona: Kolekcionar čuvao tenk u podrumu

Izvor: Scandal.rs, 04.Jul.2015

Državni tužilac grada Kila Birgit Hes kaže da je 78-godišnji kolekcionar pod istragom zbog mogućeg kršenja nemačkih zakona o naoružanju, prenosi Beta...Međutim, njegov advokat Peter Gramš rekao je agenciji DPA da su sva oruđa propisno demilitarizovana i registrovana...Kolekcionar čije se...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.