Šta sa ovim licima nije u redu?

Izvor: Prva.rs, 23.Jun.2015, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta sa ovim licima nije u redu?

Jedna korisnica na Tumblru, Every Flavored Bean, napravila je zanimljivu animaciju svih ženskih likova koje je Dizni predstavio u svojim crtaćima u poslednjih deset godina i zapravo je pomalo zastrašujuće da su svi likovi praktično – isti.
Dizni ima pravi šablon za ženske likove – velike izbuljene oči, mali nos i istaknute jagodice. U stvari, vrlo klišeirani ženski likovi obeležili su celu jedno Diznijevu deceniju, dok je s muškim likovima priča skroz drugačija.
Detaljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << analizu likova možete pogledati na blogu Every Flavored Beana, iako je već iz fotografije svih Diznijevih likova jasno vidljivo da se crtači likova nisu previše pomučili sa ženskim likovima.
http://every-flavored-bean.tumblr.com/post/112569173199/every-woman-in-every-disney-pixar-movie-in-the
Izvor: Express.hr
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.