Srećan vam Svetski dan spavanja

Izvor: Svet, 13.Mar.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećan vam Svetski dan spavanja

Svetski dan spavanja obeležava se danas pod sloganom “”Čvrst san – obilje zdravlja i sreće”” (“When sleep is sound, health and happiness abound”).
Kako prenose elektronski mediji, ovaj neobičan dan se obeležava od 2008. godine sa ciljem ukazivanja na važnost spavanja sa aspekata medicine, obrazovanja, društvenog života i sigurne vožnje.
Svetski savez medicine sna na ovaj način želi da smanji probleme sna kroz bolju prevenciju i lečenje poremećaja, kao što su >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << pospanost i nesanica koji, prema mišljenju strčnjaka, predstavljaju globalnu epidemiju koja preti zdravlju i kvalitetu života.
San je važan faktor za ljudsko blagostanje, a ima direktan uticaj na mentalno, fizičko i emocionalno zdravlje kako odraslih, tako i dece, a san je potreba i privilegija, ali često je ugrožena zbog navika savremenog života.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Srećan vam Svetski dan spavanja

Izvor: Scandal.rs, 13.Mar.2015

Svetski dan spavanja obeležava se danas pod sloganom “”Čvrst san – obilje zdravlja i sreće”” (“When sleep is sound, health and happiness abound”)...Kako prenose elektronski mediji, ovaj neobičan dan se obeležava od 2008. godine sa ciljem ukazivanja na važnost spavanja sa aspekata...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.