Šon Koneri odbio da glumi Gandalfa

Izvor: Poznati.info, 19.Nov.2012, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šon Koneri odbio da glumi Gandalfa

Poznati škotski glumac Šon Koneri odbio je ulogu Gandalfa u trilogiji “Gospodar prstenova” i tako izgubio gotovo 450 miliona dolara.

Uloga Gandalfa u trilogiji Pitera Džeksona, koja je rađena prema romanima Dž.R.R.Tolkina, pripala je potom Ijanu Mekelenu, iako je Koneriju bilo ponuđeno šest miliona po filmu. Koneriju je bilo ponuđeno i 15 odsto udela u profitu trilogije na blagajnama. Glumac je ulogu odbio, jer je nije razumeo.

“Pročitao sam knjigu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << Pročitao sam scenario. Pogledao sam film. I dalje ga ne razumem. Ijam Mekelen je, smatram, izvanredan”, rekao je Koneri.

U međuvremenu, Mekelen, koji je ulogu čarobnjaka ponovio i za potrebe filma “Hobit”, rekao je da je toliko bio frustriran radom sa timom za specijalne efekte da se rasplakao na snimanju.

Svetska premijera prvog dela trilogije “Hobit” zakazana je za 28. novembar u Veligntonu. U svetske bioskope film stiže u decembru.

Izvor: Blic.rs

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.