Sočni rolat koji uspeva i početnicima! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 11.Avg.2022, 10:15

Sočni rolat koji uspeva i početnicima! (RECEPT)

Sočni rolat sa jabukama koji uspeva i početnicima! Lako se pravi, a u kombinaciji sa orasima i cimetom, imaćete fantastičan desert.

Potrebno za rolat:

6 jabuka

2 kašike šećera

1 kašika cimeta

50 g oraha

3 jajeta

100 g šećera

8 g vanilin šećera

100 ml mleka

150 g brašna

12 g praška za pecivo


Priprema:

Oljuštite >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << jabuke i narendajte na krupnije rende. Cimet i šećer pospite prko njih, a onda ih pecite na laganoj vatri dok ne puste sok.

Pomešajte ih sa seckanim orasima i ostavite da se prohlade. Pleh obložite papirom za pečenje, pa jabuke ravnomerno rasporedite, tako da dobijete koru debljine pola centimetra.

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele.

Dodajte prašak za pecivo, brašno i mleko, pa još jednom kratko izmiksajte da dobijete glatko testo. Prelijte ga u pleh preko jabuka i ravnomerno razmažite. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada se ohladi, izvrnite ga na drugi papir, pa ga zamotajte u rolat. Seckajte rolat kada se pažljivo ohladi.  Vaša poslastica je gotova.

Prijatno!

O cimetu i njegovim prednostima po zdravlje i metabolizam čitajte OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.