Izvor: Svet plus, 28.Mar.2024, 11:20
Sočni kolač od Christine Bauer! (RECEPT)
Leđa jelena je pravi klasik među kolačima, sočni kolač! Stručnjak za pečenje, Christina Bauer, koristi lešnike za testo i posipa još toplu glazuru sa bademovim listićima.
Orašasti plodovi, čokolada i hrskavi bademi...
Potrebno za kolač:
70 g pšeničnog brašna tipa 550
3 jaja
100 g putera
90 g šećera
80 g mlevenih oraha/lešnika
8 g praška za pecivo
Za čokoladnu glazuru:
40 g kokosovog ulja
200 g čokolade za kuvanje
Priprema kolača:
Namastite kalup za "leđa jelena" (možete kolač peći i u nekom drugom plehu ili kalupu) ...
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.