Sočne pljeskavice! Deca ih obožavaju! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 04.Apr.2020, 20:06

Sočne pljeskavice! Deca ih obožavaju! (RECEPT)

Sočne pljeskavice! Deca ih obožavaju! Potrebno je samo da sitno ali baš sitno iseckate luk, papriku i slaninu sve ostalo ide jako brzo, a dobićete fantastičan ručak!

Potrebno:

400 gr mesano mlevenog mesa ( pola juneće, pola svinjsko ili po zelji )

50 gr dimljene slanine

2 komada manjih paprika

1 kom srednja glavica crnog luka

1 kom jaje

2 kasike prezle

1 kasika tucane paprike ( srednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ljuta )

so, biber, mlevena slatka crvena paprika

svezi listovi persuna i celera

1/2 sveža ljuta papričica ( mala )


 Strava ukusan ručak spreman za 20 minuta! Nudle na najbolji način! (RECEPT)

Priprema:

Sitno, iseckati crni luk, paprike i slaninu i staviti na desetak minuta da se prži u tiganju. Nije potrebna masnoća jer slanina pusti dovoljno pa neće zagoreti samo treba češće promešati. Ne treba ispržiti nego sačekati da povrće malo svene, pri kraju dodati tucanu papriku, polovinu male ljute papričice ( sitno iseckane ), soli i mlevenu slatku papriku i već ovde sve fantasticno miriše.

Ukljuciti rernu na 190 c.

Sipati povrće u drugi sud ( malo dublji ) da bi se sto pre prohladilo. Sačekati desetak minuta, pa dodati mleveno meso, jaje, prezlu, sitno seckani peršunov i celerov list i dobro izmešati.

Praviti pljeskavice veličine i debljine po zelji. Od debljine zavisi i vreme pečenja, recimo od 20 do 30 minuta. Stavljati na papir za pečenje i na svaku staviti malu kockicu putera.

Treba da budu pečene ali i sočne, ni slučajno prepeći!

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Ukoliko vas zanimaju zaista sočni kolači, možete ih naći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.