Sočne čokoladne kocke! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 25.Apr.2023, 20:39

Sočne čokoladne kocke! (RECEPT)

Sočne čokoladne kocke su jednostavne za pripremu. Ukus im možete menjati svaki put, dodajući drugu vrstu džema ili umesto džema, recimo neki dobar domaći karamel. Pogledajte recept!

Ako jogurt i mleko zamenite biljnim mlekom dobićete savršenu posnu poslastcu!

Potrebno:

Za kolač:

200 g brašna

2 kašičice sode bikarbone

4 kašike kakaa

4 kašike mlevenih oraha ili lešnika

2,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << dl tečnog jogurta

1 dl ulja

8 kašika šećera

4 pune kašike pekmeza


Za preliv:

100 g margarina ili maslaca

100 g čokolade

3 kašike kakaoa

3 kašike šećera

1 dl mleka


i još:

4-5 punih kašika džema za premaz

Priprema:

1. U činiju za mućenje staviti tečne sastojke: jogurt, pekmez, ulje i šećer i izmiksirati. Zatim dodati brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe i dobro izmešati da se sve lepo poveže, mikserom ili žicom.

2. Smesu izliti u pleh (20x28 cm) obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vodite računa da se kolač ne prepeče, da ne bi bio suv, čim počne da se odvaja od stranica pleha, gotov je.

3. Dok se kolač peče, u manjoj šerpici na vatri otopiti maslac, šećer, mleko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice.

4. Čim se kolač ispeče, izbockati ga čačkalicom ili viljuškom pa bogato premazati džemom (ja najviše volim džem od naranže ili kajsije). Zatim odmah preko njega rasporediti topao čokoladni preliv.

Prijatno!

 Hrana može da vam vrati mladoliki izgled!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.