Slavna Viktorija Abril gošća 44. Festa

Izvor: Svet, 03.Feb.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavna Viktorija Abril gošća 44. Festa

Španska glumica Viktorija Abril, jedna od omiljenih muza reditelja Pedra Almodovara, biće gošća 44. Festa, koji se održava od 26. februara do 6. marta.
Abril je glumila u više od 60 filmova, ostvarila je i zavidnu muzičku karijeru, a publika Festa imaće priliku da pogleda 27. februara u Jugoslovenskoj kinoteci dva ostvarenja u kojima tumači glavnu ulogu – “Veži me” (1990) Pedra Almodovara i “Žena koja je obrisala suze” (2012) Teone Strugara Mitevske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << /> Španska glumica je sa sedam godina počela da se bavi baletom, a nakon što se kao tinejdžerka proslavila u tv seriji “Uno, dos, tres, responda otra vez”, okrenula se glumi.

Jedna od prvih većih uloga koja je proslavila bila je 1977. godine u filmu Promena pola, gde je glumila mladića koji želi da promeni pol.
Nastavila je da gradi uspešnu karijeru tokom sledeće decenije, ali prava svetska slava stigla je tek sa plodonosnom saradnjom sa Almodovarom.
Nakon što je zbog svađe prekinuo saradnju sa svojom dotadašnjom omiljenom glumicom, Karmen Maurom, Almodovar je u Abril pronašao novu muzu i zajedno su snimili tri filma.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.